VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V pivním baru s utajenou tlačenkou došlo pivo

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Kdo přelouská sáhodlouhý jídelní lístek a skončí třeba u panenky, neprohloupí. Pro milovníky hezkého prostředí ale Pivní bar Marley není

25.5.2014 2
SDÍLEJ:

TEST RESTAURACÍ: Pivní bar Marley v ulici Tábor. Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Pokud si host Pivního baru Marley právě vychutnává steak nebo hamburger a do jídla je zcela zabraný, je všechno v pořádku. Když ale zvedne hlavu, zjistí, že ho obklopuje uschlý plevel, počmárané zdi a starší paní z chodníku mu kouká rovnou do talíře. Na toaletě se přilepí k podlaze a od obsluhy slyší omluvu, že v zadní části lokálu není moc uklizeno. „Přitom kuchař vaří dobře. Stačilo by dát do pořádku vzhled podniku a nabídku jídel," říká šéfkuchař a provozovatel restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Marley hodnotil pro další díl seriálu Rovnosti Test restaurací.

Verzi jídelního lístku pro zahrádku vévodí fotografie labradorského retrívra s pizzou v tlamě. Podle webových stránek je to Marley, který se kdysi do baru přitoulal a podle něho podnik získal jméno. Na lístku chybějí polévky, a tak se na ně Dlapka přeptá. Číšník je vyjmenovává zpaměti.

Při čekání na česnečku a gulášovku si hodnotitel prohlíží zahrádku na ulici. „Stoly jsou úplně u chodníku, což je zbytečné. Šly by posunout blíž k restauraci a zahrádku od ulice víc oddělit třeba bambusovým plotem, aby měli hosté víc soukromí," uvažuje Dlapka. Stěna podniku, která hosta kryje z druhé strany, je oprýskaná a posprejovaná. Vyvýšenou plochu, na které stojí stoly, lemuje plevel. „Chápu, že se majiteli nechce do opravy možná pronajatého domu. Rozpadající se omítku by ale mohl něčím zakrýt a postarat se o kousek zeleně taky není až takový problém," míní šéfkuchař.

To už číšník přináší polévky. „Gulášová je výborná. Navíc jsou v ní kousky masa, což je lepší než chuchvalce mletého. Jen si nedokážu poradit s celými kroužky cibule. Mám si je lžící nějak nakrájet, nebo je jíst celé? To asi kuchař nedomyslel," usmívá se hodnotitel.

Chutná je i česneková polévka, ke které host zvlášť dostane mističku s opečenými chlebovými kostkami. „To chválím. Když jsou kostky rovnou v polévce, za chvíli se rozmočí. Takhle si jich každý může postupně dát, kolik chce," vysvětluje Dlapka.

Poté si vyžádá nápojový lístek. Je propojený s jídelním, ale obsahuje i jídla, které na venkovním lístku nejsou. „Kdo si sedne hned ven, nezjistí, že hospoda nabízí i polévky, těstoviny a rizota. V předkrmech mi zase zatajili tlačenku. Nechápu, proč mají lístky dva a v každém je něco jiného," zlobí se Dlapka.

Výhrady má i ke stavbě lístků. Právě těstoviny jsou tu například zbytečné. „Pokud umí kuchař dobře právě barové jídlo jako žebra a hamburgery, ať se zaměří na ně, přidá pár steaků a něco k pivu. I hamburgery jsou zbytečně vypsané na víc než třicet řádků. Než dočtu do konce, zapomenu, co bylo na začátku. Stačí vypsat pár základních, u každého přidat možnost menší a větší. O slaninu nebo sýr navíc si každý může požádat," tvrdí muž.

Jako druhé jídlo přináší číšník panenku a uzená medová žebra. Masa je na nich dost a nechutnají špatně, ale v medové marinádě mohly ležet déle. Chuť medu není téměř znát. Panenka je propečená akorát a šťavnatá. „Bramborová kaše není z prášku, což je taky plus. Zeleninovou oblohu si mohl kuchař odpustit. To je přežitek a navíc už jsem si objednal zvlášť salát," říká Dlapka.

Další překvapení čeká při objednání piva. V nabídce jsou tři druhy. Desítka došla, takže zbývá jen výběr ze dvou dvanáctek. „Na to, že je v názvu pivní bar," je to smutné," míní hodnotitel.

Restaurace je podle něho nedotažená. „Navíc jsou neuklizené toalety, chybí mýdlo a uvnitř se občas povaluje smeták a další věci, které na oči nepatří. Základ restaurace by mohl být dobrý, ale chce to upravit interiér i exteriér. A výrazně zkrátit jídelníček a zaměřit ho na to, čím se kuchař pyšní nejvíc," uzavírá šéfkuchař.

Pro zvětšení rozklikněte.

Autor: Anna Fajkusová

25.5.2014 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Silně opilý řidič kamionu jel po dálnici D2. Před policisty se sám nemohl ani postavit na nohy. Naměřili mu téměř tři promile.

VIDEO: Opilý řidič kamionu kličkoval po dálnici. Měl 3 promile, nemohl ani stát

Ilustrační foto.
9

Rezidentní parkování? Starostové chtějí bránit místní před náporem řidičů

AKTUALIZOVÁNO

Bezdomovci uctili památku mrtvého. V podchodu pak zaútočili na policisty

Brno /VIDEO/ – Místo klidné pietní akce se čtvrteční shromáždění bezdomovců v podchodu pod brněnským hlavním nádražím přeměnilo v bitevní vřavu. Přibližně dvacítka lidí bez střechy nad hlavou tam přišla vzpomenout na zemřelého známého, kterého kolemjdoucí znali především jako hráče na píšťalu, jemuž u jeho obvyklého místa nedaleko bočních vstupů z nádraží a popelnice dělal na zemi společnost černý pes.

Žloutenková epidemie opět sílí. Za týden v kraji přibylo devět nakažených

Jižní Morava – Téměř tři měsíce epidemie infekční žloutenky typu A v Jihomoravském kraji slábla. Teď však znovu nabrala na intenzitě. Za poslední týden se nově nemocí nakazilo devět lidí. Podle hygieniků se mezi nimi nenašel žádný společný faktor. Od začátku roku žloutenkou onemocnělo devětatřicet Jihomoravanů.

Flotila parníků po zimě vyrazí na přehradu. V Brně otevřou čarodějnickou školu

Brno /TIPY NA VÍKEND/ – Flotila šesti lodí míří zpátky na hladinu přehrady. Brněnský dopravní podnik totiž v sobotu slavnostně zahájí letošní plavební sezónu. „Ceremoniál bude mít už tradiční scénář návštěvníkům se představí všichni kapitáni a potom vytáhnou vlajku na výpravně lodní dopravy. Doprovodí je originální znělka skladatele Jaromíra Hniličky," popsala sobotní dopoledne mluvčí podniku Barbora Lukšová.

Tvrdost, důraz. Zbrojovka čelí záchranářskému střetu na hřišti poslední Jihlavy

Brno /INFOGRAFIKA/ – Už jde do tuhého. Nejvyšší domácí fotbalová soutěž má před sebou posledních pět kol a Zbrojovka stále není venku z ošemetných záchranářských starostí. Páteční utkání v Jihlavě může brněnský celek uklidnit, nebo jej dostat pod velký tlak.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies