VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V porcích masa V Club na hostech nešetří

Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Kulinářský zážitek v restauraci na Kraví hoře host neprožije, ale při rodinném obědě se nají poměrně dobře

1.8.2009 1
SDÍLEJ:

Restaurace V Club.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

V jídelním lístku V Clu〜bu v brněnské Údolní ulici si host počte a dlouho mu pak trvá, než si vybere. Restaurace pod koupalištěm na Kraví hoře je dobrým jídlem i příjemným posezením vevnitř i na zastřešené zahrádce známá. Podle šéfkuchaře restaurace U Královny Elišky Jiřího Vařílka se výborně hodí pro dobrý rodinný oběd.

„Mají tu dvojitý biftek Chateaubriand nebo šišky s mákem. To se v jídelním lístku tak často nevidí,“ vypichuje zajímavosti jídelníčku šéfkuchař.

Nelíbí se mu ale fakt, že restaurace přebírá původní názvy pokrmů, ale jejich složení si pak přizpůsobí svým možnostem. „Například steak Brno musí být naplněn husími játry, ale tady jej podávají se slaninou, sýrem, červeným vínem a šlehačkou. To složení je pěkná divočina,“ tvrdí Vařílek.

Čekání stálo za to

Stejně dopadne i srovnání originálního salátu z rajčat a paprik Mešvija, do kterého se v arabské kuchyni přidává opečená cibule, chilli, kapary, olivový olej a citronová šťáva. „Místní kuchař do něj přidal okurky, olivy a česnek, na〜opak zapomněl na opečenou cibuli, chilli i kapary. Takže salát Mešvija to není,“ rozebírá prohřešek šéfkuchař.

Jídelní lístek podle něj představuje klasiku českých restaurací bez převratných novinek. V parném létě v něm nepatřičně působí název Zimní salát.
Hosty, kteří neholdují pivu ani jinému alkoholu, V Club příliš nepotěší. Točenou limonádu nevede, oblíbenou jemně perlivou minerální vodu také ve skladu nemá. Host musí vzít zavděk sladkými nápoji nebo vodou.

#nahled|http://g.denik.cz/50/54/test_rest_v_club_denik-630.jpg|http://g.denik.cz/50/54/test_rest_v_club.jpg|Restaurace V Club.#

Na hlavní jídlo čekáme asi o deset minut déle, než je obvyklé, ale pokrm za to stojí. „Kuchař na hostech nešetří,“ myslí si Vařílek, když očima přeměřuje porce. „Určitě máme na talířích víc masa, než je uvedeno na lístku, ale čekali jsme dlouho,“ tvrdí šéfkuchař. Ve svém podniku musí být připraven na to, že může vařit i pro šest set lidí.

Kuřecí maso zapečené se směsí sýra a vajec je podle Vařílka lahodné. Šťouchané brambory sice nejsou šťouchané, ale protlačené přes cedník, ovšem na chuti to nic nekazí. „Mám v nich jen trochu víc připečenou cibulku, ale to se může stát, když kuchař s hotovou cibulkou ještě restuje brambory,“ vysvětluje odborník.

Druhé jídlo – Sašin cop – je opravdu cop spletený ze tří kusů vepřového masa. Je propečené a chutná výborně, stejně tak smetanová omáčka z barevných pepřů. Kuličky pepře by však podle Vařílka měl kuchař před přidáním do omáčky nechat proležet a marinovat v oleji, aby změkly.

Nakyslá káva

Šéfkuchař Vařílek na závěr neodolá a zmiňované šišky s mákem si objednává. Hustě posypané, a navíc vevnitř mákem plněné taštičky sice opět nesplňují název „šišky“, ale mlsné jazýčky hostů potěší. „Je to zmrazený polotovar, takže není co zkazit. Kuchař by se měl mírnit s tím makovým posypem a myslet na to, že v taštičkách už náplň je. Takhle dezert může působit jako opiát,“ vtipkuje Vařílek.

Dojem z výborného jídla zcela pokazí ledová káva. Nízká sklenička s trochou zmrzliny, sprejovou šlehačkou a nakyslou kávou za šedesát korun, které si restaurace za kávu účtuje, rozhodně není tím, čím by se restaurace měla chlubit.
„Kulinářský zážitek jsem zde neprožil, ale kromě kávy kuchař také nic nepokazil, hodnotí V Club šéfkuchař Vařílek. Pokud je káva nakyslá, je podle něj potřeba změnit druh nebo vyčistit přístroj na přípravu espresa.

Autor: Gabriela Peringerová

1.8.2009 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Rodina uprchlíků z Kosova byla v Bělé-Jezové protiústavně, rozhodl soud

Nového průvodce, který lidem přiblíží osudy významných německých Brňanů, představili lidem při komentované prohlídce největšího brněnského hřbitova.
1 14

OBRAZEM: Osudy německých Brňanů? Lidé na hřbitově nahlédli do minulosti

Otec zavíral své děti do hladomorny, tvrdí obžaloba. Viní ho z týrání

Brno, Břeclavsko – Dvě nezletilé děti měl sedmačtyřicetiletý otec na Břeclavsku podle obžaloby zavírat do místnosti nazývané hladomorna. Policisté navíc sdělili, že v jeho počítači našli tisíce erotických fotografií s mladými chlapci. Případem se v úterý začal zabývat brněnský krajský soud.

Nejsmradlavější místo je u divadla v Tučkově ulici. Nejvíc lidem voní oříšky

Brno /FOTOGALERIE/ – Po čtyřech měsících zjišťování nejvoňavějších a nejsmradlavějších míst v Brně předali tvůrci čichové mapy v pondělí výsledky šetření náměstku primátora Martinu Anderovi. „Informace předá Kanceláři architekta města, která připraví řešení nejsmrdutějších problémů města," sdělil vedoucí projektu Martin Vérteši.

Světový den astmatu: Brňanům lékaři zdarma vyšetří plíce

Brno – Dušnost, sípání a inhalátor při ruce na každém kroku. Astmatiků je v České republice dvě stě padesát tisíc. Světový den nejčastějšího chronického onemocnění si ve středu připomenou i Brňané. Zájemcům v budově brněnského Českého rozhlasu v Beethovenově ulici odborníci zdarma vyšetří plíce a poučí je o prevenci a léčbě nemoci.

Stání u Tesca v Úzké ulici nově ohradí závory

Brno – Místo až u automatu dostanou řidiči parkovací lístek už u vjezdu na dvě další parkoviště v Brně. Stání u Tesca v Úzké ulici a před magistrátní budovou v Kounicově ulici budou ta, která nově dostanou závory. „Už dříve jsme rozhodli o umístění závor ke stání ve Veveří ulici naproti Vysokému učení technickému a v Benešově ulici proti hotelu Grand," doplnil náměstek primátora pro dopravu Matěj Hollan.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies