VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V porcích masa V Club na hostech nešetří

Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Kulinářský zážitek v restauraci na Kraví hoře host neprožije, ale při rodinném obědě se nají poměrně dobře

1.8.2009 1
SDÍLEJ:

Restaurace V Club.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

V jídelním lístku V Clu〜bu v brněnské Údolní ulici si host počte a dlouho mu pak trvá, než si vybere. Restaurace pod koupalištěm na Kraví hoře je dobrým jídlem i příjemným posezením vevnitř i na zastřešené zahrádce známá. Podle šéfkuchaře restaurace U Královny Elišky Jiřího Vařílka se výborně hodí pro dobrý rodinný oběd.

„Mají tu dvojitý biftek Chateaubriand nebo šišky s mákem. To se v jídelním lístku tak často nevidí,“ vypichuje zajímavosti jídelníčku šéfkuchař.

Nelíbí se mu ale fakt, že restaurace přebírá původní názvy pokrmů, ale jejich složení si pak přizpůsobí svým možnostem. „Například steak Brno musí být naplněn husími játry, ale tady jej podávají se slaninou, sýrem, červeným vínem a šlehačkou. To složení je pěkná divočina,“ tvrdí Vařílek.

Čekání stálo za to

Stejně dopadne i srovnání originálního salátu z rajčat a paprik Mešvija, do kterého se v arabské kuchyni přidává opečená cibule, chilli, kapary, olivový olej a citronová šťáva. „Místní kuchař do něj přidal okurky, olivy a česnek, na〜opak zapomněl na opečenou cibuli, chilli i kapary. Takže salát Mešvija to není,“ rozebírá prohřešek šéfkuchař.

Jídelní lístek podle něj představuje klasiku českých restaurací bez převratných novinek. V parném létě v něm nepatřičně působí název Zimní salát.
Hosty, kteří neholdují pivu ani jinému alkoholu, V Club příliš nepotěší. Točenou limonádu nevede, oblíbenou jemně perlivou minerální vodu také ve skladu nemá. Host musí vzít zavděk sladkými nápoji nebo vodou.

#nahled|http://g.denik.cz/50/54/test_rest_v_club_denik-630.jpg|http://g.denik.cz/50/54/test_rest_v_club.jpg|Restaurace V Club.#

Na hlavní jídlo čekáme asi o deset minut déle, než je obvyklé, ale pokrm za to stojí. „Kuchař na hostech nešetří,“ myslí si Vařílek, když očima přeměřuje porce. „Určitě máme na talířích víc masa, než je uvedeno na lístku, ale čekali jsme dlouho,“ tvrdí šéfkuchař. Ve svém podniku musí být připraven na to, že může vařit i pro šest set lidí.

Kuřecí maso zapečené se směsí sýra a vajec je podle Vařílka lahodné. Šťouchané brambory sice nejsou šťouchané, ale protlačené přes cedník, ovšem na chuti to nic nekazí. „Mám v nich jen trochu víc připečenou cibulku, ale to se může stát, když kuchař s hotovou cibulkou ještě restuje brambory,“ vysvětluje odborník.

Druhé jídlo – Sašin cop – je opravdu cop spletený ze tří kusů vepřového masa. Je propečené a chutná výborně, stejně tak smetanová omáčka z barevných pepřů. Kuličky pepře by však podle Vařílka měl kuchař před přidáním do omáčky nechat proležet a marinovat v oleji, aby změkly.

Nakyslá káva

Šéfkuchař Vařílek na závěr neodolá a zmiňované šišky s mákem si objednává. Hustě posypané, a navíc vevnitř mákem plněné taštičky sice opět nesplňují název „šišky“, ale mlsné jazýčky hostů potěší. „Je to zmrazený polotovar, takže není co zkazit. Kuchař by se měl mírnit s tím makovým posypem a myslet na to, že v taštičkách už náplň je. Takhle dezert může působit jako opiát,“ vtipkuje Vařílek.

Dojem z výborného jídla zcela pokazí ledová káva. Nízká sklenička s trochou zmrzliny, sprejovou šlehačkou a nakyslou kávou za šedesát korun, které si restaurace za kávu účtuje, rozhodně není tím, čím by se restaurace měla chlubit.
„Kulinářský zážitek jsem zde neprožil, ale kromě kávy kuchař také nic nepokazil, hodnotí V Club šéfkuchař Vařílek. Pokud je káva nakyslá, je podle něj potřeba změnit druh nebo vyčistit přístroj na přípravu espresa.

Autor: Gabriela Peringerová

1.8.2009 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Poškozená dlažba v parku před Janáčkovým divadlem.
5

Dodávka se propadla mezi trysky před Janáčkovým divadlem

Ilustrační foto

Třicetistupňová vedra vydrží až do čtvrtka, řeky jsou na hranicích sucha

Maketa Německého domu na Moravském náměstí stojí načerno. Nemá stavební povolení

Brno /ANKETA/ - Brno porušuje skrz své turistické centrum zákon, obvinil šéf brněnských občanských demokratů Robert Kerndl současné vedení magistrátu. Problém vidí v maketě Německého domu na Moravském náměstí. „Musí mít stavební povolení a územní rozhodnutí, které nemá. Jde o černou stavbu," uvedl Kerndl.

Oprava Křenové ulice se odkládá o dva měsíce

Brno – Stavební stroje a hluk oprav se brněnské Křenové ulici o prázdninách nakonec vyhnou. Jak už dříve Brněnský deník Rovnost informoval, dopravní podnik plánoval přes léto opravovat tamní koleje. „Termín zahájení této rekonstrukce jsme posunuli v koordinaci s ředitelstvím silnic a dálnic, které až do srpna bude opravovat Hladíkovu ulici. Souběh obou staveb by výrazně zkomplikoval dopravu v dané lokalitě," vysvětlil generální ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek.

Za borůvkami nemusíte do lesa, můžete je mít i na balkóně

Jejich plody jsou větší než jejich příbuzných odrůd z lesa, na keřích rostou v celých trsech, takže úroda je mnohem snazší a rychlejší, a jejich chuť si s těmi lesními v ničem nezadá. Řeč je o kanadských borůvkách, které si v pohodlí můžete vypěstovat na zahradě nebo i doma na balkoně a jejich sladké bobule budete mít na dosah ruky.

Policisté zastavili auto kvůli překročení rychlosti. Řídil šestnáctiletý mladík

Brno – Rychlou jízdou na sebe minulý týden upozornil zdrogovaný mladík, který projel židenickou Jedovnickou ulicí rychlostí dvaadevadesát kilometrů za hodinu. „Poté, co ho policisté zastavili, předložil řidič doklady k autu. Řidičský průkaz ale ne. Ukázalo se, že je mu teprve šestnáct," sdělil v pondělí policejní mluvčí Pavel Šváb.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies