VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V PUXpubu vědí, jak správně ochutit vepřové

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jednoduše, ale příjemně zařízený interiér. Přehledný jídelní lístek bez rádoby originálních názvů pokrmů. A k tomu skvělá práce kuchaře, který šetří kořením. Méně je někdy více. Tak se dá shrnout zážitek z návštěvy brněnské restaurace PUXpub v Jaselské ulici.

18.6.2011
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace PUXpub v Jaselské ulici. Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

„Stylový podnik je ideální pro posezení s přáteli. Samozřejmě výročí svatby s manželkou bych asi oslavil někde jinde,“ říká šéfkuchař restaurace Šelepka Ivo Ševčík. PUXpub hodnotil pro další díl seriálu Deníku Rovnost Test restaurací.

V horkém dni šéfkuchař oceňuje osvěžující chládek sklepní restaurace. Také červenočerné ladění interiéru s cihlovými stěnami je podle něj vkusné. „Navíc to asi nebude obědová vývařovna. Právě servírují obědové menu a je tu klid na jídlo i konverzaci. A to přesto, že tu hraje rocková hudba. K tomuto typu podniku to patří,“ hodnotí Ševčík. Prostory restaurace jsou podle něj navíc pečlivě udržované v čistotě.

Šéfkuchař je spokojený i s jídelním lístkem. „Nabídka je jednoduchá a jasná. Hned jsme si vybrali. Od každého masa i těstovin mají jen pár druhů jídel. Kuchař tedy vaří z čerstvých surovin. Navíc nenabízejí pořád ty samé recepty, které člověk najde v jakémkoliv jiném podniku,“ pochvaluje si Ševčík.

Omlouvá i to, že rohy lístku se odchlipují a jsou pomačkané. „Večer sem lidé chodí zřejmě hlavně pít, takže by bylo těžké udržet tu v pěkném stavu nějaké luxusní lístky,“ přemýšlí kuchař.

Pak už jen čeká, zda jeho dobrý dojem z restaurace nezkazí objednané jídlo. „Tak nějak jsem si to představoval,“ říká Ševčík při prvním pohledu na vepřovou panenku s houbovou omáčkou a grilovanou zeleninou.

#nahled|http://g.denik.cz/50/51/infografika_restaurace_puxpub_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/51/infografika_restaurace_puxpub.jpg|Brněnská restaurace PUXpub v Jaselské ulici.#

I chuť pokrmu je podle něj perfektní. „Maso je perfektně propečené. Kuchař navíc vepřové jen lehce nasolil a opepřil. Tím vyniká jeho chuť. V mnoha restauracích totiž chybují, když maso příliš okoření,“ popisuje Ševčík.

Dodává, že také grilovaná zelenina je ochucená jen decentně. Navíc je podle kuchaře dobře, že byla před tepelnou úpravou čerstvá, a ne mražená. Výtky nemá Ševčík ani k houbové omáčce. „Trochu zbytečná je zeleninová obloha. Tohoto zlozvyku se české restaurace zbavují jen těžko. Také talíře mohli před servírováním lehce přeleštit,“ nachází drobné nedostatky šéfkuchař.

Několik výtek má Ševčík i k obsluze. Servírka nás sice nenechává čekat, podle šéfkuchaře ale může být pozornější. „Může se víc ptát, zda jsme spokojení nebo nám popřát dobrou chuť,“ myslí si Ševčík.

Málo sladký dezert

Po hlavním chodu si ještě vybíráme dezert ke kávě. Podnik nabízí tři druhy. „Jsem rád, že vynechali palačinky. Ty mají také všude,“ říká Ševčík. Objednáváme lívanečky se šlehačkou a lesním ovocem. Šéfkuchaři ovšem vadí, že obsluha přináší kávu ještě před dezertem. Káva se podle něj má pít až úplně na konec oběda.

Než si ji stačíme osladit, přichází přesto na stůl i dezert. „Nelíbí se mi šlehačka ve spreji. Dezert kuchař mohl víc osladit. Lesní ovoce je hodně kyselé. Recept oživí i lístek máty,“ radí Ševčík.
Ten si dokáže představit, že se do PUXpubu v budoucnu s přáteli vrátí. „Je škoda, že se o tomto podniku víc neví,“ uzavírá šéfkuchař.

KLÁRA ŽIDKOVÁ

18.6.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Vizualizace připravované lázeňské zóny v Pasohlávkách na Brněnsku.
1 7

Lázně u Pasohlávek? Hrozí úplný krach projektu

Dělnická strana - ilustrační foto.
3

Příznivci Dělnické strany budou v Brně protestovat proti politice magistrátu

VIDEO: Při ukázkách policejních zákroků zazněl štěkot psů i výstřely z pistole

Brno /FOTOGALERIE/ - Svou výzbroj a schopnosti představili v pátek na náměstí Svobody policisté. Návštěvníci se podívali na ukázky nejrůznějších zákroků i na vybavení, se kterým strážci zákona pracují.

AUTOMIX.CZ

Policie v nesnázích: kuriózní nehody strážců zákona

/FOTOGALERIE/ Na vozech mají heslo Pomáhat a chránit, nicméně i oni potřebují občas pomoc. Vidět policejní auto - ať státní či obecní policie - v nesnázích je sice trochu nezvyklé, ale občas k tomu dojde.

Podvodníci zneužili důvěřivosti starší ženy. Slíbili jí opravu hrobu jejího muže

Brno, Brněnsko – Muž zvoní na zvonek a o chvilku později mu otevírá devadesátiletá žena. Sympatický mladík se představuje jako pojišťovák a důchodkyně ho pozve dál. „Požádal ji o sklenici vody, pak využil nepozornosti a ukradl jí obálku s penězi. Důchodkyně přišla o dvě stě tisíc korun," popsala případ policejní mluvčí Andrea Cejnková.

OBRAZEM: Vincent nebo Picasso? Lidé vyberou jméno malé lamy

Brno - Zatím je bezejmenný, to se ale brzy změní. Malému lamímu samci s modrýma očima, který se narodil začátkem června v brněnském Lamacentru Hády, mohou nyní vybrat jméno lidé na webu centra. Možnosti jsou Vincent, Picasso, Orion, Bruno, Leonardo nebo Drak.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies