VYBERTE SI REGION

V PUXpubu vědí, jak správně ochutit vepřové

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jednoduše, ale příjemně zařízený interiér. Přehledný jídelní lístek bez rádoby originálních názvů pokrmů. A k tomu skvělá práce kuchaře, který šetří kořením. Méně je někdy více. Tak se dá shrnout zážitek z návštěvy brněnské restaurace PUXpub v Jaselské ulici.

18.6.2011
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace PUXpub v Jaselské ulici. Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

„Stylový podnik je ideální pro posezení s přáteli. Samozřejmě výročí svatby s manželkou bych asi oslavil někde jinde,“ říká šéfkuchař restaurace Šelepka Ivo Ševčík. PUXpub hodnotil pro další díl seriálu Deníku Rovnost Test restaurací.

V horkém dni šéfkuchař oceňuje osvěžující chládek sklepní restaurace. Také červenočerné ladění interiéru s cihlovými stěnami je podle něj vkusné. „Navíc to asi nebude obědová vývařovna. Právě servírují obědové menu a je tu klid na jídlo i konverzaci. A to přesto, že tu hraje rocková hudba. K tomuto typu podniku to patří,“ hodnotí Ševčík. Prostory restaurace jsou podle něj navíc pečlivě udržované v čistotě.

Šéfkuchař je spokojený i s jídelním lístkem. „Nabídka je jednoduchá a jasná. Hned jsme si vybrali. Od každého masa i těstovin mají jen pár druhů jídel. Kuchař tedy vaří z čerstvých surovin. Navíc nenabízejí pořád ty samé recepty, které člověk najde v jakémkoliv jiném podniku,“ pochvaluje si Ševčík.

Omlouvá i to, že rohy lístku se odchlipují a jsou pomačkané. „Večer sem lidé chodí zřejmě hlavně pít, takže by bylo těžké udržet tu v pěkném stavu nějaké luxusní lístky,“ přemýšlí kuchař.

Pak už jen čeká, zda jeho dobrý dojem z restaurace nezkazí objednané jídlo. „Tak nějak jsem si to představoval,“ říká Ševčík při prvním pohledu na vepřovou panenku s houbovou omáčkou a grilovanou zeleninou.

#nahled|http://g.denik.cz/50/51/infografika_restaurace_puxpub_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/51/infografika_restaurace_puxpub.jpg|Brněnská restaurace PUXpub v Jaselské ulici.#

I chuť pokrmu je podle něj perfektní. „Maso je perfektně propečené. Kuchař navíc vepřové jen lehce nasolil a opepřil. Tím vyniká jeho chuť. V mnoha restauracích totiž chybují, když maso příliš okoření,“ popisuje Ševčík.

Dodává, že také grilovaná zelenina je ochucená jen decentně. Navíc je podle kuchaře dobře, že byla před tepelnou úpravou čerstvá, a ne mražená. Výtky nemá Ševčík ani k houbové omáčce. „Trochu zbytečná je zeleninová obloha. Tohoto zlozvyku se české restaurace zbavují jen těžko. Také talíře mohli před servírováním lehce přeleštit,“ nachází drobné nedostatky šéfkuchař.

Několik výtek má Ševčík i k obsluze. Servírka nás sice nenechává čekat, podle šéfkuchaře ale může být pozornější. „Může se víc ptát, zda jsme spokojení nebo nám popřát dobrou chuť,“ myslí si Ševčík.

Málo sladký dezert

Po hlavním chodu si ještě vybíráme dezert ke kávě. Podnik nabízí tři druhy. „Jsem rád, že vynechali palačinky. Ty mají také všude,“ říká Ševčík. Objednáváme lívanečky se šlehačkou a lesním ovocem. Šéfkuchaři ovšem vadí, že obsluha přináší kávu ještě před dezertem. Káva se podle něj má pít až úplně na konec oběda.

Než si ji stačíme osladit, přichází přesto na stůl i dezert. „Nelíbí se mi šlehačka ve spreji. Dezert kuchař mohl víc osladit. Lesní ovoce je hodně kyselé. Recept oživí i lístek máty,“ radí Ševčík.
Ten si dokáže představit, že se do PUXpubu v budoucnu s přáteli vrátí. „Je škoda, že se o tomto podniku víc neví,“ uzavírá šéfkuchař.

KLÁRA ŽIDKOVÁ

18.6.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
AKTUALIZOVÁNO

Bída na závěr chabého podzimu. Zbrojovka remizovala s Karvinou

Brno /FOTOGALERIE/ – Fotbalisté Zbrojovky v posledním podzimním utkání nejvyšší soutěže remizovali na domácím trávníku s Karvinou 1:1. Skórovali Jan Šisler a v nastavení Lukáš Vraštil.

EXKLUZIVNĚ

Kempný si zvyká na dril v NHL: I na rozbruslení před zápasem se jedou bomby

Chicago, Brno /ROZHOVOR/ - Nasedl na vysněný kolotoč nejprestižnější hokejové soutěže světa, z kterého ani na chvíli nesmí vyskočit. Bývalý obránce brněnské Komety Michal Kempný vstřebává první zápasové dávky v NHL. Zatím odehrál dvacet utkání a už si vyzkoušel i dril tří zápasů v pěti dnech.

AKTUALIZOVÁNO

Policie obvinila souzeného Íránce Zadeha z ovlivňování svědka

Brno – Policie v sobotu obvinila podnikatele Sharama Abdullaha Zadeha, který je souzený za daňové úniky, že se měl podílet na ovlivňování svědka. Nyní ještě probíhají výslechy. Po poledni to sdělil Zadehův mediální konzultant Jan Jetmar. Zadeh je obžalován z daňových úniků, hlavní líčení se koná u brněnského krajského soudu. V současné době je na svobodě díky vysoké kauci, kterou složil na začátku roku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies