VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Semilassu se kuchař snaží

Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Na minutkách i hotových jídlech si hosté pochutnají. V restauraci však chybí uklízečka.

28.11.2009
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Semilasso.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Nahoru na jídlo do restaurace, dolů na pivo do pivnice chodí hosté v brněnském centru Semilasso. Stejnojmenná restaurace na rohu budovy navíc láká systémem 3+1 na čtvrtou pizzu nebo pivo zdarma.

Nad jídelním lístkem se šéfkuchař restaurace Cadentes Pavel Pietropaolo zaráží. Na první stránce pod slepičím vývarem a česnečkou nabízí kuchař hostům indické speciality. Následují minutky, hotovky a pizza. „Jídelní lístek obsahuje všechny druhy masa, ryby i těstoviny. Pochopil bych i pizzu, kterou mají Češi rádi, ale nemotal bych do toho Indii,“ říká šéfkuchař.

Jídelní lístek podle jeho názoru odpovídá klientele restaurace Semilasso. Vypíchne z něj však pár perliček. Španělské ptáčky z vepřového masa nebo pizzu Prosciutto bez šunky Prosciutto. „To my tak pleteme,“ přiznává rozdíl v názvu a náplni pizzy ochotná servírka.

V testu mají uspět salát a tři různá jídla. Losos na špenátových listech, klasický hovězí guláš s knedlíky a pizza. Po prvních soustech Pietropaolo přiznává, že jídlo předčilo jeho očekávání. „Byl jsem skeptický v tom, jak připraví lososa. K chuti jídla však nemám kuchaři co vytknout. Zmenšil bych pouze porci, losos je tučná ryba a dvě stě gramů masa je dost,“ doporučuje. Porci přesto s chutí snědl celou.

Hovězímu guláši lze vytknout málo cibule, maso je však měkké, bez tučných kousků, knedlíky nadýchané. „Poměr cibule k masu v guláši má být jedna ku jedné. Tady tomu tak není, za chybu bych to přesto nepovažoval,“ říká odborník.

Pizza uspěla

Když host u pizzy Prosciutto odpustí kuchaři, že místo italské šunkové speciality musí sníst obyčejnou českou šunku, může být v Semilassu spokojený. „Těsto je tenké a voní, přísady na pizzu si lze zvolit podle chuti. Pizza je čerstvá, nemám s ní žádný problém,“ hodnotí italskou klasiku Pietropaolo. Také u zeleninového salátu musí hosté kuchaři odpouštět. Obyčejný olej.

Brněnská restaurace Semilasso.

Papriku, rajčata, okurek, čínské zelí a pórek dochutil vinným dresinkem, ale na křupavé a čerstvé zelenině olej moc parády nenadělá. „Je mastný, kapka olivového by salát i krásně provoněla,“ říká šéfkuchař.

Semillaso je po gastronomické stránce podle Pietropaola v pořádku, doporučuje ale změnit způsob servírování příborů. Stojí na jídelních stolech ve sklenicích hroty nahoru, takže si je hosté navzájem ohmatají.

Po návštěvě toalet a prohlídce stolů a židlí dostává Semilasso ještě jedno doporučení. Zaměstnat uklízečku. Špinavá umyvadla, pobryndané stoly a pavučiny pod židlemi nelze přehlédnout.

Autor: Gabriela Peringerová

28.11.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Poškozená dlažba v parku před Janáčkovým divadlem.
4

Dodávka se propadla mezi trysky před Janáčkovým divadlem

Ilustrační foto

Třicetistupňová vedra vydrží až do čtvrtka, řeky jsou na hranicích sucha

Maketa Německého domu na Moravském náměstí stojí načerno. Nemá stavební povolení

Brno /ANKETA/ - Brno porušuje skrz své turistické centrum zákon, obvinil šéf brněnských občanských demokratů Robert Kerndl současné vedení magistrátu. Problém vidí v maketě Německého domu na Moravském náměstí. „Musí mít stavební povolení a územní rozhodnutí, které nemá. Jde o černou stavbu," uvedl Kerndl.

Oprava Křenové ulice se odkládá o dva měsíce

Brno – Stavební stroje a hluk oprav se brněnské Křenové ulici o prázdninách nakonec vyhnou. Jak už dříve Brněnský deník Rovnost informoval, dopravní podnik plánoval přes léto opravovat tamní koleje. „Termín zahájení této rekonstrukce jsme posunuli v koordinaci s ředitelstvím silnic a dálnic, které až do srpna bude opravovat Hladíkovu ulici. Souběh obou staveb by výrazně zkomplikoval dopravu v dané lokalitě," vysvětlil generální ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek.

Za borůvkami nemusíte do lesa, můžete je mít i na balkóně

Jejich plody jsou větší než jejich příbuzných odrůd z lesa, na keřích rostou v celých trsech, takže úroda je mnohem snazší a rychlejší, a jejich chuť si s těmi lesními v ničem nezadá. Řeč je o kanadských borůvkách, které si v pohodlí můžete vypěstovat na zahradě nebo i doma na balkoně a jejich sladké bobule budete mít na dosah ruky.

Policisté zastavili auto kvůli překročení rychlosti. Řídil šestnáctiletý mladík

Brno – Rychlou jízdou na sebe minulý týden upozornil zdrogovaný mladík, který projel židenickou Jedovnickou ulicí rychlostí dvaadevadesát kilometrů za hodinu. „Poté, co ho policisté zastavili, předložil řidič doklady k autu. Řidičský průkaz ale ne. Ukázalo se, že je mu teprve šestnáct," sdělil v pondělí policejní mluvčí Pavel Šváb.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies