VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Semilassu se kuchař snaží

Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Na minutkách i hotových jídlech si hosté pochutnají. V restauraci však chybí uklízečka.

28.11.2009
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Semilasso.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Nahoru na jídlo do restaurace, dolů na pivo do pivnice chodí hosté v brněnském centru Semilasso. Stejnojmenná restaurace na rohu budovy navíc láká systémem 3+1 na čtvrtou pizzu nebo pivo zdarma.

Nad jídelním lístkem se šéfkuchař restaurace Cadentes Pavel Pietropaolo zaráží. Na první stránce pod slepičím vývarem a česnečkou nabízí kuchař hostům indické speciality. Následují minutky, hotovky a pizza. „Jídelní lístek obsahuje všechny druhy masa, ryby i těstoviny. Pochopil bych i pizzu, kterou mají Češi rádi, ale nemotal bych do toho Indii,“ říká šéfkuchař.

Jídelní lístek podle jeho názoru odpovídá klientele restaurace Semilasso. Vypíchne z něj však pár perliček. Španělské ptáčky z vepřového masa nebo pizzu Prosciutto bez šunky Prosciutto. „To my tak pleteme,“ přiznává rozdíl v názvu a náplni pizzy ochotná servírka.

V testu mají uspět salát a tři různá jídla. Losos na špenátových listech, klasický hovězí guláš s knedlíky a pizza. Po prvních soustech Pietropaolo přiznává, že jídlo předčilo jeho očekávání. „Byl jsem skeptický v tom, jak připraví lososa. K chuti jídla však nemám kuchaři co vytknout. Zmenšil bych pouze porci, losos je tučná ryba a dvě stě gramů masa je dost,“ doporučuje. Porci přesto s chutí snědl celou.

Hovězímu guláši lze vytknout málo cibule, maso je však měkké, bez tučných kousků, knedlíky nadýchané. „Poměr cibule k masu v guláši má být jedna ku jedné. Tady tomu tak není, za chybu bych to přesto nepovažoval,“ říká odborník.

Pizza uspěla

Když host u pizzy Prosciutto odpustí kuchaři, že místo italské šunkové speciality musí sníst obyčejnou českou šunku, může být v Semilassu spokojený. „Těsto je tenké a voní, přísady na pizzu si lze zvolit podle chuti. Pizza je čerstvá, nemám s ní žádný problém,“ hodnotí italskou klasiku Pietropaolo. Také u zeleninového salátu musí hosté kuchaři odpouštět. Obyčejný olej.

Brněnská restaurace Semilasso.

Papriku, rajčata, okurek, čínské zelí a pórek dochutil vinným dresinkem, ale na křupavé a čerstvé zelenině olej moc parády nenadělá. „Je mastný, kapka olivového by salát i krásně provoněla,“ říká šéfkuchař.

Semillaso je po gastronomické stránce podle Pietropaola v pořádku, doporučuje ale změnit způsob servírování příborů. Stojí na jídelních stolech ve sklenicích hroty nahoru, takže si je hosté navzájem ohmatají.

Po návštěvě toalet a prohlídce stolů a židlí dostává Semilasso ještě jedno doporučení. Zaměstnat uklízečku. Špinavá umyvadla, pobryndané stoly a pavučiny pod židlemi nelze přehlédnout.

Autor: Gabriela Peringerová

28.11.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Žaloba na územní plán: za krajem stojí přes 60 obcí

Karel Gott.
AKTUALIZOVÁNO
4

Gott kvůli nemoci zrušil vystoupení v Brně. Na LétoFestu zazpívá Koller

AUTOMIX.CZ

Vybíráme ojeté SUV do 300 tisíc. Jaké koupit? A jakým se radši vyhnout?

Sportovně užitková vozidla vládnou světu a to nejen mezi novými auty, ale jejich obliba výrazně roste i mezi ojetinami. Pojďme se tedy podívat na to, jaké možnosti máte, když si chcete pořídit ojeté SUV s relativně omezeným rozpočtem. Probereme si SUV do 300 tisíc a koukneme na pět kusů, které za to stojí. A také na pět, jimž byste se měli vyhnout.

Teror v Barceloně: Lidé se bojí zajít si i pro jídlo, říká Hodoňanka

Hodonín – S nervozitou sleduje vývoj události okolo teroristických útoků ve španělské Barceloně. Čeká na zprávy, píše si se známými. Třicetiletá Monika Baldriánová z Hodonína strávila na Pyrenejském poloostrově několik let. A přestože kontakt s lidmi z oblíbené země udržuje už jen na dálku, vraždění radikálů ji nesmírně zasáhlo.

Styl a Kabo po padesáté. Představí ikonu módy, která oblékla Thatcherovou

Brno /FOTOGALERIE/ – Brněnské veletrhy módy Styl a Kabo slaví padesátou exhibici od svého začátku v roce 1993. Jako největší novinku o tomto víkendu představí v české premiéře aktuální kolekci světoznámé návrhářky Vivienne Westwoodové.

Krach rezidentních zón? Brno nedosáhlo na dotaci, Hollan selhání odmítá

Brno - Úředníkům ministerstva dopravy se nelíbí plán na rezidentní parkování v Brně. Proto na něj odmítli poslat dotaci.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení