VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Semilassu se kuchař snaží

Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Na minutkách i hotových jídlech si hosté pochutnají. V restauraci však chybí uklízečka.

28.11.2009
SDÍLEJ:
Fotogalerie
5 fotografií

Brněnská restaurace Semilasso.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Nahoru na jídlo do restaurace, dolů na pivo do pivnice chodí hosté v brněnském centru Semilasso. Stejnojmenná restaurace na rohu budovy navíc láká systémem 3+1 na čtvrtou pizzu nebo pivo zdarma.

Nad jídelním lístkem se šéfkuchař restaurace Cadentes Pavel Pietropaolo zaráží. Na první stránce pod slepičím vývarem a česnečkou nabízí kuchař hostům indické speciality. Následují minutky, hotovky a pizza. „Jídelní lístek obsahuje všechny druhy masa, ryby i těstoviny. Pochopil bych i pizzu, kterou mají Češi rádi, ale nemotal bych do toho Indii,“ říká šéfkuchař.

Jídelní lístek podle jeho názoru odpovídá klientele restaurace Semilasso. Vypíchne z něj však pár perliček. Španělské ptáčky z vepřového masa nebo pizzu Prosciutto bez šunky Prosciutto. „To my tak pleteme,“ přiznává rozdíl v názvu a náplni pizzy ochotná servírka.

V testu mají uspět salát a tři různá jídla. Losos na špenátových listech, klasický hovězí guláš s knedlíky a pizza. Po prvních soustech Pietropaolo přiznává, že jídlo předčilo jeho očekávání. „Byl jsem skeptický v tom, jak připraví lososa. K chuti jídla však nemám kuchaři co vytknout. Zmenšil bych pouze porci, losos je tučná ryba a dvě stě gramů masa je dost,“ doporučuje. Porci přesto s chutí snědl celou.

Hovězímu guláši lze vytknout málo cibule, maso je však měkké, bez tučných kousků, knedlíky nadýchané. „Poměr cibule k masu v guláši má být jedna ku jedné. Tady tomu tak není, za chybu bych to přesto nepovažoval,“ říká odborník.

Pizza uspěla

Když host u pizzy Prosciutto odpustí kuchaři, že místo italské šunkové speciality musí sníst obyčejnou českou šunku, může být v Semilassu spokojený. „Těsto je tenké a voní, přísady na pizzu si lze zvolit podle chuti. Pizza je čerstvá, nemám s ní žádný problém,“ hodnotí italskou klasiku Pietropaolo. Také u zeleninového salátu musí hosté kuchaři odpouštět. Obyčejný olej.

Brněnská restaurace Semilasso.

Papriku, rajčata, okurek, čínské zelí a pórek dochutil vinným dresinkem, ale na křupavé a čerstvé zelenině olej moc parády nenadělá. „Je mastný, kapka olivového by salát i krásně provoněla,“ říká šéfkuchař.

Semillaso je po gastronomické stránce podle Pietropaola v pořádku, doporučuje ale změnit způsob servírování příborů. Stojí na jídelních stolech ve sklenicích hroty nahoru, takže si je hosté navzájem ohmatají.

Po návštěvě toalet a prohlídce stolů a židlí dostává Semilasso ještě jedno doporučení. Zaměstnat uklízečku. Špinavá umyvadla, pobryndané stoly a pavučiny pod židlemi nelze přehlédnout.

Autor: Gabriela Peringerová

28.11.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační snímek.

Hasiči vyjížděli k popadaným stromům. Výstraha před silným větrem stále trvá

Tramvaj přejela mladého muže u brněnského Ústředního hřbitova.
AKTUALIZOVÁNO
4

Tramvaj přejela muže ležícího na kolejích. Amputovala mu obě nohy

V bývalém pivovaru chceme stavět domovy důchodců, má jasno vedení Brna

Brno – Desítky bytů místo dvou domovů důchodců v areálu bývalého pivovaru v brněnských Jehnicích soukromá firma nepostaví. Nechá si jen část pozemku pro výstavbu bytů, zbytek chce prodat městu. To totiž trvá na tom, že v místě musí vzniknout domov důchodců. „Projekt jsme ale ještě nepřevzali. Až developer nabídne rozumnou cenu, předložím návrh zastupitelstvu," oznámil náměstek primátora Petr Hladík.

Dříve ofenzivní mašiny, teď se na gól nadřou. Kometa hostí Třinec

Brno – V listopadu v Brně se utkaly ofenzivní mašiny hokejové extraligy. Kometa po 23. kole, kdy zdolala Třinec 3:2 po nájezdech, byla nejproduktivnější mužstvo s 88 góly. Třinec měl o dva duely víc, přesto ztrácel na Brňany osm zásahů.Před pátečním zápasem 49. kola, který začíná v šest hodin večer v DRFG Areně, je Kometa třetí nejgólovější a Třinec čtvrtý.

VIDEO: Na Moravě se hnuly ledy. Přehnaly se přes jez a zamířily k Dunaji

Hodonín – Zajímavou podívanou připravilo tání ledu v meandrech řeky Moravy. Ve středu se uvolněné ledové kry nahromadily u Rohatce, na druhý den se dostaly k hodonínskému jezu. „Kolem jedenácté dopoledne už směřovaly k Dunaji," uvedl provozovatel Přístaviště U Jezu František Ondruš.

EXKLUZIVNĚ / AKTUALIZOVÁNO

Odejde, nebo zůstane? Brněnského útočníka Škodu nově lanaří čínský klub

Brno – Zůstane, nebo odejde? Otázka, která se v případě brněnského fotbalisty Michala Škody skloňuje od skončení podzimní části nejvyšší soutěže. Podle zjištění Brněnského deníku Rovnost se do hry o útočníka Zbrojovky tento týden vložil silný zájemce. Do svých služeb ho lanaří čínský klub Baoding Yingli Yitong.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies