VYBERTE SI REGION

V Semilassu se kuchař snaží

Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Na minutkách i hotových jídlech si hosté pochutnají. V restauraci však chybí uklízečka.

28.11.2009
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Semilasso.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Nahoru na jídlo do restaurace, dolů na pivo do pivnice chodí hosté v brněnském centru Semilasso. Stejnojmenná restaurace na rohu budovy navíc láká systémem 3+1 na čtvrtou pizzu nebo pivo zdarma.

Nad jídelním lístkem se šéfkuchař restaurace Cadentes Pavel Pietropaolo zaráží. Na první stránce pod slepičím vývarem a česnečkou nabízí kuchař hostům indické speciality. Následují minutky, hotovky a pizza. „Jídelní lístek obsahuje všechny druhy masa, ryby i těstoviny. Pochopil bych i pizzu, kterou mají Češi rádi, ale nemotal bych do toho Indii,“ říká šéfkuchař.

Jídelní lístek podle jeho názoru odpovídá klientele restaurace Semilasso. Vypíchne z něj však pár perliček. Španělské ptáčky z vepřového masa nebo pizzu Prosciutto bez šunky Prosciutto. „To my tak pleteme,“ přiznává rozdíl v názvu a náplni pizzy ochotná servírka.

V testu mají uspět salát a tři různá jídla. Losos na špenátových listech, klasický hovězí guláš s knedlíky a pizza. Po prvních soustech Pietropaolo přiznává, že jídlo předčilo jeho očekávání. „Byl jsem skeptický v tom, jak připraví lososa. K chuti jídla však nemám kuchaři co vytknout. Zmenšil bych pouze porci, losos je tučná ryba a dvě stě gramů masa je dost,“ doporučuje. Porci přesto s chutí snědl celou.

Hovězímu guláši lze vytknout málo cibule, maso je však měkké, bez tučných kousků, knedlíky nadýchané. „Poměr cibule k masu v guláši má být jedna ku jedné. Tady tomu tak není, za chybu bych to přesto nepovažoval,“ říká odborník.

Pizza uspěla

Když host u pizzy Prosciutto odpustí kuchaři, že místo italské šunkové speciality musí sníst obyčejnou českou šunku, může být v Semilassu spokojený. „Těsto je tenké a voní, přísady na pizzu si lze zvolit podle chuti. Pizza je čerstvá, nemám s ní žádný problém,“ hodnotí italskou klasiku Pietropaolo. Také u zeleninového salátu musí hosté kuchaři odpouštět. Obyčejný olej.

Brněnská restaurace Semilasso.

Papriku, rajčata, okurek, čínské zelí a pórek dochutil vinným dresinkem, ale na křupavé a čerstvé zelenině olej moc parády nenadělá. „Je mastný, kapka olivového by salát i krásně provoněla,“ říká šéfkuchař.

Semillaso je po gastronomické stránce podle Pietropaola v pořádku, doporučuje ale změnit způsob servírování příborů. Stojí na jídelních stolech ve sklenicích hroty nahoru, takže si je hosté navzájem ohmatají.

Po návštěvě toalet a prohlídce stolů a židlí dostává Semilasso ještě jedno doporučení. Zaměstnat uklízečku. Špinavá umyvadla, pobryndané stoly a pavučiny pod židlemi nelze přehlédnout.

Autor: Gabriela Peringerová

28.11.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Novoroční ohňostroj nad hradem Brňané neuvidí. Město akci zrušilo

Brno /ANKETA/ – Novoroční obloha nad Špilberkem rozzářená ohňostrojem Brňany na přelomu roku nečeká. Město ohňostroj zrušilo.

Nebezpečná ulice. Povolenou třicítku řidiči v Kuřimi překračují, stěžují si lidé

Kuřim – Při vjezdu do kuřimské ulice Pod Vinohrady upozorňuje dopravní značka, že povolená rychlost je nanejvýš třicet kilometrů v hodině. Jak ale ukázalo nedávné měření policistů, řidiči ji výrazně překračují. Rekordman tam jel víc než sedmdesátikilometrovou rychlostí.

Brněnský kouč Habanec věří své koncepci: Jsme dole, ale o záchranu hrát nebudeme

Brno – Po šestém utkání za sebou bez vítězství klesli na čtrnácté místo, pouze čtyři body nad předposlední Jihlavu. Ale fotbalisté Zbrojovky, ani jejich trenér si existenční starosti v první lize nepřipouštějí. „Jsme kousek od sestupového místa, ale Zbrojovka o záchranu hrát nebude," odvětil brněnský kouč Svatopluk Habanec.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies