VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Večeřův dvůr: jídelníček asi vymýšlel stroj

Brno /TEST RESTAURACÍ/ -Sto sedmdesát druhů jídel nelze uvařit kvalitně. Proto je nekonečný jídelníček největší nešvar jinak příjemného podniku Večeřův dvůr.

17.12.2011 2
SDÍLEJ:

Restaurace Večeřův dvůr v Brně.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Majitel restaurace Večeřův dvůr v brněnském Komíně si zřejmě přál, aby jeho podnik nabízel všechna jídla. Šéfkuchaře restaurace Noem Arch Jana Rimplera o tom přesvědčil jídelní lístek, na kterém je sto sedmdesát pokrmů od volského oka až po čínské nudle na osm způsobů. Tento výčet ještě nezahrnuje moučníky.

Jídelníček tak připomíná proslulý dort pejska a kočičky. „Kdyby se Večeřův dvůr prezentoval jako retro restaurace a pivnice, udělal by lépe,“ myslí si Rimpler. Podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Večeřův dvůr se dělí na několik místností. Kolem poledne především přední části obsazují lidé, kteří přišli na pivo a polední menu. Těch nabízí restaurace hned deset. „Některá se ale liší jen přílohou,“ ukazuje Rimpler.

Podobné je to i s nabídkou minutek. „Kuřecí řízek, řízek s broskví, řízek s eidamem, řízek s uzeným sýrem, řízek s hermelínem, řízek s nivou a uzeným masem. Jsou tam všechny kombinace, které člověka napadnou,“ upozorňuje gastronom.

Žádná ho ale nezaujala. „Přesto o kuchaři nemůžu říct, že nemá fantazii. Dát dohromady tolik kombinací je téměř neuvěřitelné. Skoro to vypadá, jako by nabídku jídel vymýšlel nějaký počítačový program kombinováním surovin,“ diví se šéfkuchař.

Spousta jídel je podle něj v nabídce zcela zbytečně. „Zajímalo by mě, kolikrát týdně si někdo koupí chilli con carne, nebo kung-pao. Vepřový steak Karibic sem také příliš nezapadá,“ myslí si Rimpler.

Usměvavá servírka přináší frankfurtskou polévku a kuřecí vývar. „Polévka je dobrá. Sice by v ní mohlo být víc papriky, ale to je spíš detail,“ chválí Rimpler. Kromě zbytečně měkkých, pravděpodobně kupovaných nudlí není co vytknout ani vývaru.

Druhý chod vybírá Rimpler asi z pětatřiceti jídel v kuřecí sekci. „Nemůžu se vyznat ve všech těch měšcích,“ stěžuje si. Nakonec objednává Starostův řízek, tedy kapsu plněnou anglickou slaninou, nivou a žampiony.

Obsluha přináší talíře poměrně rychle. Oba jsou ale studené. „Navíc je k jídlu opět zeleninová obloha. Dělají tady snad všechny základní chyby,“ přemítá Rimpler.

Kuřecí kapsa je vysušená už od pohledu. „Zklamaný ale nejsem. Předpokládal jsem to. Chuťově ale není špatná,“ připouští odborník.

Sušší je i Včelka Mája. Pod tímto názvem se skrývá přírodní vepřová panenka s anglickou slaninou, cibulí a medem. „Maso je vysušené kvůli zbytečnému rozklepávání, když kuchař balí směs do rolky. Přitom by bylo lepší ho jen naříznout a slaninu s cibulí dát dovnitř,“ radí.

Med není navzdory názvu v jídle téměř cítit. Jinak je ale celkem chutné. Americké brambory jsou kupované. „Člověk se sice příjemně nají, ale nic převratného čekat nemůže,“ míní Rimpler.

Kdyby podle něj kuchař lístek omezil, mohl by se lépe soustředit na přípravu a měl by prostor také na kreativitu. „Představuji si ho, že stojí v kuchyni mezi horami mas a sází je na talíř v kombinacích napsaných na taháku na zdi. Zapamatovat si je určitě nemůže. Divím se, že nemají také pizzu,“ říká Rimpler.

Slané moučníky

Další problém podle něj nastane, když se restaurace zaplní a každý z hostů si objedná z nekonečného lístku jiné jídlo. „A to nemluvím o dezertech. Nakoupili snad všechny suroviny, aby z nich mohli udělat poháry, které zabírají půlku nabídky sladkých jídel. Mezi moučníky jsou navíc i palačinky s kuřecím masem a se špenátem a smetanou. Tam ale rozhodně nemají co dělat,“ mračí se Rimpler.

Jídelníček podle něj ale hosty odrazuje i jinak. „Upozornění, že pokud nedostanete účet z kasy, jste hosty podniku, znamená, že vedení nevěří svým lidem. Nebo že obsluha krade,“ míní šéfkuchař.

Večeřův dvůr podle něj svou klientelu má. Hlavně pivařskou a meníčkovou. „Jinak ale zůstává třicet let pozadu. Aby z něj byla dobrá restaurace, měl by najít sám sebe,“ uzavírá Rimpler.

#nahled|http://g.denik.cz/50/06/infografika_restaurace_veceruv_dvur_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/06/infografika_restaurace_veceruv_dvur.jpg|Restaurace Večeřův dvůr v Brně.#

Autor: Anna Fajkusová

17.12.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Škodu v hodnotě čtyřiceti tisíc korun způsobil požár na osobním autě, které za jízdy vzplanulo na Staré dálnici.
AKTUALIZOVÁNO
3 6

Rušné dopoledne hasičů: zachráněný rorýs, pes i hořící auto na Staré dálnici

Ilustrační foto.
AUTOMIX.CZ

Až budete prodávat auto: 10 rad, jak snadno a rychle zvýšit jeho cenu

Stadion za Lužánkami ožije LétoFestem. Vystoupí při něm i „božský“ Karel Gott

Brno – Marek Ztracený, Wanastowi vjecy, Portless a především vystoupení božského Karla Gotta, jak tohoto legendárního českého zpěváka nazývají pořadatelé. Na hudební program s Gottem zpívajícím pod širým nebem láká nová přehlídka LétoFest, která 19. srpna rozezní stadion za Lužánkami.

Běžci si užijí závod mezi barvami. Startovným pošlou malého chlapce za dinosaury

Brno /TIPY NA VÍKEND/ - Avion Shopping Park v sobotu ovládnou běžci rozhazující barvy. Začne tam třetí ročník akce Rainbow Run. Už potřetí si mohou lidé užít pětikilometrový běh mezi barvami. V brněnském Avion Shopping Parku se totiž letos uskuteční třetí ročník běžecké akce Rainbow Run.

Modřina na obličeji a ztracené mobily i doklady. Policie hledá svědky potyčky

Brno – Svědky potyčky pětice lidí, která se stala koncem dubna na Malinovského náměstí, hledají policisté. „Osmatřicetiletý muž si nedokáže vzpomenout, co přesně se stalo. Když se vrátil domů, zjistil, že mu chybí dva mobilní telefony, doklady a na obličeji má modřinu," sdělila policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Pasáž Alfa slaví 80 let. Plán prvního brněnského mrakodrapu zhatilo podloží

Brno – V setmělém sále se rozezní úvodní znělka a na plátně zasvítí nápis Bílé opojení. Je únor 1932 a lidem se poprvé otevřelo kino Alfa. O pět let později, tedy před osmdesáti lety, tvůrci významné brněnské pasáže stavbu zkolaudovali a otevřeli celou. Ve čtvrtek si mohli výročí připomenout její návštěvníci rozmanitým programem ve stylu první republiky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies