VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Veselá dvojka? Místo steaku připravili pečeni

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Dlouhý jídelní lístek kuchaři brání, aby se jednotlivým receptům věnoval pečlivěji. Dojem napravuje atmosféra podniku a obsluha.

26.6.2011
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Veselá dvojka.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Příjemný klid na oběd. Decentní oranžovo­hnědě laděný interiér. A také profesionální obsluha. To vše nabízí restaurace Veselá dvojka ve Veselé ulici v centru Brna. „Na kvalitě jídla se však podepsala příliš obsáhlá nabídka na jídelním lístku,“ myslí si šéfkuchař Svitavské rychty Jiří Dlapka. Restauraci hodnotil pro další díl seriálu Deníku Rovnost Test restaurací.

Stoupáme po schodech do prvního patra budovy. Obsluha se o nás pečlivě stará od chvíle, kdy usedáme ke stolu. Jídelní lístek má podle Dlapky stejnou vadu jako v mnoha jiných brněnských restauracích. „Je moc rozsáhlý. Musí se to projevit na práci kuchaře. Pokud přijde pětičlenná skupina a každý si objedná něco jiného, je potřeba rychle uvařit rozdílná jídla. Nemůže receptům věnovat tolik času,“ vysvětluje Dlapka.

Obsáhlý lístek podle něho také napovídá, že některé suroviny nebudou čerstvé, ale předmražené. Není například možné dokupovat denně celý sortiment čerstvé zeleniny. „Jako přílohu je lepší nabízet jeden či dva typy zeleniny a střídat je podle sezony,“ radí hodnotitel.

Objednaný kuřecí vývar šéfkuchaře příjemně překvapil. Původně čekal instantní přísady. „Polévka je hustá a správně horká. Jsou v ní velké kusy masa. Zřejmě bude domácí,“ hodnotí Dlapka. Jak dodává, podle nepravidelných kusů zeleniny je poznat, že byla původně čerstvá a kuchař ji krájel až po vyvaření. Chválí i široké nudle.

Jako druhý chod si šéfkuchař objednává středně propečený argentinský steak s pepřovou omáčkou. K tomu žádá česnekovou bagetu, která není na jídelním lístku. Toto jídlo už šéfkuchaře Dlapku nenadchlo. „Místo česnekové bagety mi kuchař připravil bylinkovou, která na jídelním lístku je. Zřejmě si myslel, že jsem se spletl,“ upozorňuje na první chybu.

Vysvědčení brněnské restaurace Veselá dvojka.

Také hovězí steak je udělaný víc než si kuchař přál. „Kdybych chtěl, mohu takovou práci reklamovat. Maso je propečené úplně a je málo šťavnaté. Místo steaku jsem dostal hovězí pečeni. Kuchař také nemusel maso tolik okořenit. Zaniká jeho přirozená chuť,“ vytýká Dlapka. Spokojený není ani s pepřovou omáčkou. Jde jen o povařenou smetanu s pepřem. Omáčka je rovněž málo osolená. Podle Dlapky je lepší, když se servíruje zvlášť ve speciálním nádobí. Nikoli na talíři s masem.

Ke kávě si objednáváme dezerty. Domácí tiramisu je dobré, i když se kuchař odchýlil od původní receptury. „Dezert je moc piškotový. Mělo v něm být víc krému. Navíc mám podle chuti dojem, že sýr mascarpone nahradili jinou přísadou. Někdy se používá pomazánkové máslo, protože je levnější,“ upozorňuje Dlapka.

Obsluha je skvělá

Zajímavý a osvěžující je podle šéfkuchaře čerstvý ananas s mátovým cukrem a kokosovou zmrzlinou. „Tento dezert doporučuji. Chutě ananasu a kokosové zmrzliny se k sobě dobře hodí,“ chválí šéfkuchař. Nemá výhrady ani k obsluze, která byla perfektní. Číšnice pravidelně kontrolovala náš stůl. Přála dobrou chuť a po každém chodu se ptala, zda nám chutnalo.

Veselá dvojka je podle Dlapky ideálním místem k rychlému pracovnímu obědu v centru města. „Kdo si chce zajít přímo na steak, udělá lépe, když si vybere jiný podnik,“ tvrdí Dlapka.

KLÁRA ŽIDKOVÁ

Místo události:
26.6.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Konec zmatků a nepřesného ukazování času. Nefunkční hodiny na deseti místech v Brně nahradily od úterního dopoledne nové.
33

OBRAZEM: Nové hodiny v ulicích Brna konečně ukazují správný čas

Uber. Ilustrační foto.
2

Olomoucký vrchní soud zrušil předběžné opatření. Uber v Brně může jezdit

AKTUALIZOVÁNO

Pod hladinou Brněnské přehrady zemřel starší muž

Brno – Na Brněnské přehradě v úterý krátce před jedenáctou hodinou utonul starší muž. Pomoci tonoucímu vyjeli hasiči ze základny ležící přímo na přehradě, na místo letěl i vrtulník. „Zavolali nás kvůli tomu, že muž se potopil a už se nevynořil. Po vytažení z vody jsme jej resuscitovali, ale neúspěšně," sdělil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

VMO nabírá další zpoždění. Stavbu vinohradského tunelu komplikuje složitý terén

Brno /INFOGRAFIKA/ - Dostavba velkého městského okruhu v Brně se opět zpožďuje. Kromě nové studie vlivu na životní prostředí na Žabovřeské za to mohou i komplikace se stavbou tunelu ve Vinohradech.

Brno zná nejlepší podniky. Pivnicím vévodí Výčep Na stojáka, restauracím Koishi

Brno /ANKETA/ – Nejlepší brněnskou restauraci, bar nebo bistro ocenila v pondělí odborná porota v nezávislém gastronomickém hodnocení Gourmet Brno 2017. „Podniky hodnotilo jedenadvacet porotců. Ocenění pak udělili dohromady v sedmi kategoriích," vysvětlila ředitelka Turistického informačního centra Jana Janulíková.

Cvrnkni si, vyzývají divadelníci. Divadlo Bolka Polívky zakončí sezonu

Brno - Neboj se a cvrnkni si, neboť cvrnknout si je lidské a nikdo by se toho neměl bát. S tímto prohlášením zahájí Divadlo Bolka Polívky třetí ročník turnaje ve stolních kuličkách Jakubák Open, a symbolicky tak zakončí svoji 24. divadelní sezonu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies