VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Veselá dvojka? Místo steaku připravili pečeni

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Dlouhý jídelní lístek kuchaři brání, aby se jednotlivým receptům věnoval pečlivěji. Dojem napravuje atmosféra podniku a obsluha.

26.6.2011
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Veselá dvojka.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Příjemný klid na oběd. Decentní oranžovo­hnědě laděný interiér. A také profesionální obsluha. To vše nabízí restaurace Veselá dvojka ve Veselé ulici v centru Brna. „Na kvalitě jídla se však podepsala příliš obsáhlá nabídka na jídelním lístku,“ myslí si šéfkuchař Svitavské rychty Jiří Dlapka. Restauraci hodnotil pro další díl seriálu Deníku Rovnost Test restaurací.

Stoupáme po schodech do prvního patra budovy. Obsluha se o nás pečlivě stará od chvíle, kdy usedáme ke stolu. Jídelní lístek má podle Dlapky stejnou vadu jako v mnoha jiných brněnských restauracích. „Je moc rozsáhlý. Musí se to projevit na práci kuchaře. Pokud přijde pětičlenná skupina a každý si objedná něco jiného, je potřeba rychle uvařit rozdílná jídla. Nemůže receptům věnovat tolik času,“ vysvětluje Dlapka.

Obsáhlý lístek podle něho také napovídá, že některé suroviny nebudou čerstvé, ale předmražené. Není například možné dokupovat denně celý sortiment čerstvé zeleniny. „Jako přílohu je lepší nabízet jeden či dva typy zeleniny a střídat je podle sezony,“ radí hodnotitel.

Objednaný kuřecí vývar šéfkuchaře příjemně překvapil. Původně čekal instantní přísady. „Polévka je hustá a správně horká. Jsou v ní velké kusy masa. Zřejmě bude domácí,“ hodnotí Dlapka. Jak dodává, podle nepravidelných kusů zeleniny je poznat, že byla původně čerstvá a kuchař ji krájel až po vyvaření. Chválí i široké nudle.

Jako druhý chod si šéfkuchař objednává středně propečený argentinský steak s pepřovou omáčkou. K tomu žádá česnekovou bagetu, která není na jídelním lístku. Toto jídlo už šéfkuchaře Dlapku nenadchlo. „Místo česnekové bagety mi kuchař připravil bylinkovou, která na jídelním lístku je. Zřejmě si myslel, že jsem se spletl,“ upozorňuje na první chybu.

Vysvědčení brněnské restaurace Veselá dvojka.

Také hovězí steak je udělaný víc než si kuchař přál. „Kdybych chtěl, mohu takovou práci reklamovat. Maso je propečené úplně a je málo šťavnaté. Místo steaku jsem dostal hovězí pečeni. Kuchař také nemusel maso tolik okořenit. Zaniká jeho přirozená chuť,“ vytýká Dlapka. Spokojený není ani s pepřovou omáčkou. Jde jen o povařenou smetanu s pepřem. Omáčka je rovněž málo osolená. Podle Dlapky je lepší, když se servíruje zvlášť ve speciálním nádobí. Nikoli na talíři s masem.

Ke kávě si objednáváme dezerty. Domácí tiramisu je dobré, i když se kuchař odchýlil od původní receptury. „Dezert je moc piškotový. Mělo v něm být víc krému. Navíc mám podle chuti dojem, že sýr mascarpone nahradili jinou přísadou. Někdy se používá pomazánkové máslo, protože je levnější,“ upozorňuje Dlapka.

Obsluha je skvělá

Zajímavý a osvěžující je podle šéfkuchaře čerstvý ananas s mátovým cukrem a kokosovou zmrzlinou. „Tento dezert doporučuji. Chutě ananasu a kokosové zmrzliny se k sobě dobře hodí,“ chválí šéfkuchař. Nemá výhrady ani k obsluze, která byla perfektní. Číšnice pravidelně kontrolovala náš stůl. Přála dobrou chuť a po každém chodu se ptala, zda nám chutnalo.

Veselá dvojka je podle Dlapky ideálním místem k rychlému pracovnímu obědu v centru města. „Kdo si chce zajít přímo na steak, udělá lépe, když si vybere jiný podnik,“ tvrdí Dlapka.

KLÁRA ŽIDKOVÁ

Místo události:
26.6.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Trenér Zbrojovky Brno Svatopluk Habanec.
AKTUALIZOVÁNO
4 8

Habanec ve Zbrojovce končí, hráče po výprasku na Hané stihly pokuty

Vizualizace dočasného pavilonu pro oživení veřejného prostoru s využitím šesti dopravních kontejnerů. V soutěži uspěl návrh Barbory Juríčkové a Olivera Kažimíra z VUT.
1

Brněnští studenti v architektonické soutěži navrhli pavilon za jeden den

AKTUALIZOVÁNO

V Líšni našli padesátikilovou bombu. Pozůstatek z války pyrotechnik odpálil

Brno - Padesátikilovou leteckou bombu, která v brněnské Líšni zůstala patrně ještě z dob druhé světové války, museli v pondělí odpoledne řešit policisté i s pyrotechniky. Z bezpečnostních důvodů proto při kontrole dočasně uzavřeli Náměstí Karla IV. Poté nález zajistili.

Teplárenské objekty ožívají. Mění se na centra i parky

Brno /VIZUALIZACE/ - Nevyužité a téměř prázdné a přitom pro lidi z velkých sídlišť na dosah. Takový je stav dříve rušných teplárenských provozů po modernizaci. Městská společnost Teplárny Brno je nabízí k pronájmu. Podle typu zájemců se už ukazuje, jakou by mohly mít budoucnost. Zájmové spolky chtějí přeměnit pusté budovy na společenská centra. Na okolních parcelách chtějí městské části parky.

Přes pět tisíc obyvatel bez teplé vody. V Bystrci vymění potrubní rozvody

Brno – Bez teplé vody bude od úterý do pátku mezi osmou hodinou ráno a šestou hodin večer přes pět tisíc obyvatel brněnské Bystrce. Brněnské teplárny odstaví výtopnu v Teyschlově ulici. Bez teplé vody tak bude celé sídliště Kamechy. 

Chcete lístky na Zbrojovku? Soutěžte s Deníkem Rovnost

Soutěžte s Deníkem Rovnost o vstupenky na domácí zápasy fotbalové Zbrojovky Brno v sezoně 2017/2018!

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení