VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Za jídlo v Barracudě se kuchařka omluvila

Brno /FOTOGALERIE/ - Železný muž Franta Kocourek by do Barracudy chodil rád. Aby v zubech utáhl lokomotivu, posiloval svaly žvýkáním tuhého masa.

4.4.2009 6
SDÍLEJ:

Restaurace Barracuda na Mojmírově náměstí v Králově Poli.Foto: DENÍK/Attila Racek

V moři nahání barakuda hrůzu potápěčům, v Brně vyznavačům dobrého jídla. Restaurace Barracuda na Mojmírově náměstí v Králově Poli se sice tváří jako podnik zaručující gastronomický zážitek, oběd v ní však může skončit katastrofálně. Nízká cena na účtence znamená pouze fakt, že po reklamaci hovězí svíčkové a steaku přímo u kuchařky nepoživatelné maso nakonec do účtu za oběd číšnice nezapočítala.

Restaurace, ve které převládá lesk, bílá a nerez, působí velice elegantně. Kuchař z Bobycentra Jan Seibert oceňuje rozdělení prostoru restaurace. Jsou zde části pro rychlé polední jídlo, klidné posezení v sedačce nebo na vysokých barových židlích pod plazmovou obrazovkou.

Překvapí ho však změny v jídelním lístku. Ceny jsou přelepené, a když host seškrábne vrchní vrstvu, zjistí, že restaurace všechna jídla zlevnila. „Trochu mě to zaráží, ale možná v cenách trochu přestřelili,“ odhaduje Seibert.

Jídelní lístek nabízí hlavně italskou a středomořskou kuchyni s čerstvými rybami, saláty a šťavnatými steaky. Podle Seiberta, který je členem Asociace kuchařů a číšníků, je sestaven profesionálně a hlavně lahodí oku. „To samozřejmě nastartuje i chuťové buňky,“ usmívá se kuchař.

V okamžiku, kdy na stůl donesou předkrmy, však veškerá chvála odborníka končí. Grilované krevety na bílém víně a česneku mají být servírovány na avokádu. Místo toho leží na salátu a na dotaz, kde je avokádo, číšnice přizná, že je kuchařka nemá.

Také Caprese, což je mozzarella s plátky rajčat, bazalkou a olivovým olejem, zůstává nedojezené na talíři. „To je ta nejlevnější mozzarella, co se strouhá na pizzu. Plátky rajčat nakrájeli natlusto, bazalku necítím a vše plave v oleji. Přitom by stačilo vše jen lehce zakápnout,“ kritizuje předkrm Seibert.

To nejhorší ale má teprve přijít. Dvě různá jídla, hovězí svíčková s gorgonzolovou omáčkou a rumpsteak se sýrovou omáčkou, jsou navlas stejná. Talíř nemá fantazii, maso, omáčka, dva kusy zeleného salátu lollo a petržel. Obě omáčky jsou sice sýrové, ale stejně by chutnat neměly.

Opravdová gastronomická tragédie nastává při pokusu o zakrojení do masa. „To maso není opracované, opečené je i s blánami. Vsadím se, že není čerstvé, tak tři měsíce leželo v mrazáku, a už vůbec nebylo před přípravou naložené v koření a oleji,“ snaží se kusem tuhého hovězího propracovat odborník. S krůpějemi potu na čele nakonec marný boj s masem vzdává.

Modřinami na prstech končí i marný pokus nakrájet rumpsteak a na řadu přichází rozhovor s kuchařkou. „Vždyť je to hovězí, já do toho masa nevidím,“ snaží se bránit mladá kuchařka a omlouvá se. Seibert tiše schovává hlavu do dlaní a po odchodu kuchařky si povzdychne: „Té holčině nemůžu ani nadat, ale jíst se to nedalo. Nejsem terminátor.“ Kuchařce doporučuje vyměnit kuchyň restaurace za školní jídelnu, protože vidět do jídla a poznat, kdy surovina není čerstvá, dobrý kuchař prostě umět musí.

Číšnice, která bez zbytečných okolků jídlo z účtu stornovala, ještě nabízí kávu a něco sladkého na spravení chuti. Na jídelním lístku jsou dobroty, jako mandle v karamelu, smažený banán nebo horké maliny. Na to však odborník neslyší. „Já už tu nechci ani vodu,“ loučí se s obsluhou.

Jídlo v restauraci Barracuda by podle Jana Seiberta ocenil snad jen legendární brněnský silák a herec Franta Kocourek. „Aby utáhl i lokomotivu v zubech, posiloval svaly žvýkáním tuhého masa,“ vzpomněl si na železného muže Seibert.

Autor: Gabriela Peringerová

4.4.2009 VSTUP DO DISKUSE 6
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Lucie Šafářová.

Šafářová se stane světovou jedničkou ve čtyřhře

V pátek 18. srpna vjela u železniční stanice Olbramkostel na Znojemsku na železniční přejezd Octavia v době, kdy tudy projížděl motorový vlak. Při srážce zemřeli dva lidé, dítě ve vážném stavu transportovali záchranáři vrtulníkem do Brna.
AKTUALIZOVÁNO
24

Srážka auta a vlaku u Olbramkostela: dva lidé zemřeli, malá dívka bojuje o život

Žaloba na územní plán: za krajem stojí přes 60 obcí

Jižní Morava – Více zastánců než odpůrců mají krajské zásady územního rozvoje. Alespoň podle počtu obcí, které se připojily na stranu Jihomoravského kraje v žalobě na platnost územního plánu, kterou před měsícem podalo patnáct jihomoravských obcí přes advokátní kancelář Frank Bold.

AKTUALIZOVÁNO

Gott kvůli nemoci zrušil vystoupení v Brně. Na LétoFestu zazpívá Koller

Brno – Nezaměnitelný hlas Karla Gotta v sobotu nakonec nezazní na brněnském stadionu za Lužánkami. Nejznámější český zpěvák měl vystoupit pod širým nebem na festivalu LétoFest. Z důvodu nemoci a hlasové indispozice však svůj koncert zrušil. Místo Gotta zazpívá Brňanům David Koller. Fanoušci se těší taky na Wanastowi Vjecy nebo Marka Ztraceného.

AUTOMIX.CZ

Vybíráme ojeté SUV do 300 tisíc. Jaké koupit? A jakým se radši vyhnout?

Sportovně užitková vozidla vládnou světu a to nejen mezi novými auty, ale jejich obliba výrazně roste i mezi ojetinami. Pojďme se tedy podívat na to, jaké možnosti máte, když si chcete pořídit ojeté SUV s relativně omezeným rozpočtem. Probereme si SUV do 300 tisíc a koukneme na pět kusů, které za to stojí. A také na pět, jimž byste se měli vyhnout.

Teror v Barceloně: Lidé se bojí zajít si i pro jídlo, říká Hodoňanka

Hodonín – S nervozitou sleduje vývoj události okolo teroristických útoků ve španělské Barceloně. Čeká na zprávy, píše si se známými. Třicetiletá Monika Baldriánová z Hodonína strávila na Pyrenejském poloostrově několik let. A přestože kontakt s lidmi z oblíbené země udržuje už jen na dálku, vraždění radikálů ji nesmírně zasáhlo.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení