VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zelený dveře? Ve dne pivnice téměř bez piva

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Zelený dveře jsou typická pivnice, která láká víc na pivo než na jídlo. Přes den však nenaláká hosta na nic, nabízí jen jeden druh piva.

1.10.2011 2
SDÍLEJ:

Restaurace Zelený dveře v Brně.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

Zeleninová obloha u jídla je špatně. Restauratér si myslí, že nic nestojí a neúčtuje ji. V rozpočtu mu pak chybějí peníze. Ubere kuchaři na platu, ten je naštvaný a přinese mi řízek, jako je tenhle. Těmito slovy zhodnotil šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler hlavní jídlo v pivnici Zelený dveře a zlostně přitom bodl do masa obaleného ve strouhance. Podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Hned po příchodu do podniku na stole přistávají dvě polévky. Ještě dřív, než se stačíme usadit. Po naznačení Rimplera, že upřednostňuje výběr z jídelního lístku, je servírka zase odnáší. Po chvíli se vrací.

Vysvětluje, že v době obědových menu jídla z lístku nepodává a hrstkovou polévku přináší znovu. „Je skoro studená,“ upozorňuje Rimpler a nabírá na lžičku zrnka rýže, čočku, mrkev, fazolové lusky i hnědou tekutinu. „Výhodou hrstkové polévky je, že se do ní dá dát všechno, co se vejde do hrsti,“ žertuje Rimpler.

Polévku zatím snědl jen z poloviny a číšnice už přináší hlavní jídla. Jelení smažený řízek s bramborovým salátem a penne s kuřecím masem a pikantní zeleninou.

„Než dojím polévku, řízek vystydne a budu tak mít studená obě jídla,“ mračí se Rimpler. Dotekem zkouší, jestli jsou talíře alespoň nahřáté. Nejsou. Když odloží prázdnou nakřápnutou misku, chce se pustit do druhého jídla. Chvíli pátrá očima po stole. „Máte příbor? Já ne,“ říká šéfkuchař. Servírka jej přináší až po upozornění, za několik dalších minut.

Penne jsou dost vystydlé a chutnají rozvařeně. Pikantní zelenina je prakticky stejná jako ta, která plavala v polévce. „Zeleninový salát je nejspíš připravený z koupené směsi. Šel by udělat lépe,“ míní Rimpler a pouští se do řízku. Ani s ním není spokojený. „Kdyby jej kuchař tolik nerozklepal, smažením by se nevysušil a mohl být šťavnatější. Je dobře, že je libový. Nezdá se ale, že je čerstvý,“ odhaduje.

Při pohledu na petržel a kousek kapie zdobící salát se rozesměje. „Klasika. Češi se nemůžou naučit, že takováto zeleninová obloha k jídlu nepatří,“ říká.

Po dojedení objednává pivo. „Nabídka poledních menu je klasická. Podnik by měl nabídnout něco zvláštního, aby obstál v konkurenci. Zvěřina, kterou Zelený dveře nabízejí, je dobrý tah,“ míní Rimpler.

U jídla byla žízeň

Ve zbytku jídelního lístku převládají především steaky, těstoviny a jídla k pivu, jako je tatarský biftek. Šéfkuchař z toho usuzuje, že podnik je zaměřený hlavně na pivaře, kteří chtějí pití proložit jídlem.

O to větší je jeho překvapení, když servírka oznámí, že z dlouhého výčtu piv přes den točí jen jedno. „Navíc se na pití ani jednou nezeptala. Objednat se je podařilo až po jídle,“ dodává šéfkuchař.

Zelený dveře jsou podle něho klasická pivnice. „Večer je to tady určitě živější a vhodné pro posezení s přáteli. Přes den je však prázdno. Obsluha se o zákazníky moc nezajímá. Jediné, co jsem se od ní dozvěděl, bylo při rozhovoru s kolegyní, který se nese přes celou pivnici, jaká je nejhorší školka,“ hodnotí servírku Rimpler.

Majitel by se podle něho měl o podnik víc zajímat a také personál motivovat, aby přitáhl zákazníky i přes den.

#nahled|http://g.denik.cz/50/59/infografika_restaurace_zeleny_dvere_brno_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/59/infografika_restaurace_zeleny_dvere_brno.jpg|Restaurace Zelený dveře v Brně.#

Autor: Anna Fajkusová

1.10.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Utkání 26. kola první fotbalové ligy mezi FC Vysočina Jihlava a FC Zbrojovka Brno, 28. dubna v Jihlavě.
AKTUALIZOVÁNO
2 10

Zbrojovku srazily v záchranářském souboji důraz a standardky

Irena Janoušková.

S operací Afghánky jsme museli počkat na manžela, popisuje anestezioložka

VIDEO: Opilý řidič kamionu kličkoval po dálnici. Měl 3 promile, nemohl ani stát

Břeclav – Podivně jedoucího kamionu na dálnici D2 u Břeclavi ve směru na Brno si před pár dny všimla hlídka celníků. Kontrola potvrdila, že s řidičem není něco v pořádku. Přivolaní policisté z dálničního oddělení v Podivíně při dechové zkoušce opilému cizinci naměřili téměř tři promile alkoholu. „Čtyřicetiletý muž za volantem nebyl schopen ani sám chodit či stát, na zemi vsedě téměř usínal," popsal v pátek policejní mluvčí Pavel Šváb.

Realizační tým A mužstva Komety pokračuje, jen bez Pešouta

Brno – I po zisku mistrovského titulu hokejová Kometa poupravuje realizační tým. Na začátku týdne potvrdil setrvání v roli hlavního kouče pro příští sezonu Libor Zábranský. Jeho asistenty zůstávají Kamil Pokorný a Petr Haken, u A týmu však končí Martin Pešout a trenér brankářů Jiří Sklenář.

Sedm klíšťat za necelou hodinu. Studenti vlajkovali v Pisárkách

Brno /FOTOGALERIE/ – Mezi stromy v brněnských Pisárkách se pomalu prochází studenti. Jejich pohled směřuje do země, jako by hledali hřiby. Místo nich však pomocí metody vlajkování pátrají po klíšťatech. Přestože byly v pátek dopoledne pouze tři stupně nad nulou, posbírali odborníci z Masarykovy univerzity za necelou hodinu sedm klíšťat. Ta následně otestují v laboratoři, zda nepřenáší klíšťovou encefalitidu.

Rezidentní parkování? Starostové chtějí bránit místní před náporem řidičů

Brno /INFOGRAFIKA/ – Obavy z nedostatku parkovacích míst, vysokých poplatků i zbytečného papírování. Hlavní důvody, proč se zástupcům brněnských městských částí moc nelíbí systém rezidentního parkování. Přesto se do něj pravděpodobně zapojí. Zvláště čtvrti sousedící s centrem města se totiž bojí velkého náporu řidičů hledajících místo mimo zóny už naplánované v Brně-středu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies