VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zelený dveře? Ve dne pivnice téměř bez piva

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Zelený dveře jsou typická pivnice, která láká víc na pivo než na jídlo. Přes den však nenaláká hosta na nic, nabízí jen jeden druh piva.

1.10.2011 2
SDÍLEJ:

Restaurace Zelený dveře v Brně.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

Zeleninová obloha u jídla je špatně. Restauratér si myslí, že nic nestojí a neúčtuje ji. V rozpočtu mu pak chybějí peníze. Ubere kuchaři na platu, ten je naštvaný a přinese mi řízek, jako je tenhle. Těmito slovy zhodnotil šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler hlavní jídlo v pivnici Zelený dveře a zlostně přitom bodl do masa obaleného ve strouhance. Podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Hned po příchodu do podniku na stole přistávají dvě polévky. Ještě dřív, než se stačíme usadit. Po naznačení Rimplera, že upřednostňuje výběr z jídelního lístku, je servírka zase odnáší. Po chvíli se vrací.

Vysvětluje, že v době obědových menu jídla z lístku nepodává a hrstkovou polévku přináší znovu. „Je skoro studená,“ upozorňuje Rimpler a nabírá na lžičku zrnka rýže, čočku, mrkev, fazolové lusky i hnědou tekutinu. „Výhodou hrstkové polévky je, že se do ní dá dát všechno, co se vejde do hrsti,“ žertuje Rimpler.

Polévku zatím snědl jen z poloviny a číšnice už přináší hlavní jídla. Jelení smažený řízek s bramborovým salátem a penne s kuřecím masem a pikantní zeleninou.

„Než dojím polévku, řízek vystydne a budu tak mít studená obě jídla,“ mračí se Rimpler. Dotekem zkouší, jestli jsou talíře alespoň nahřáté. Nejsou. Když odloží prázdnou nakřápnutou misku, chce se pustit do druhého jídla. Chvíli pátrá očima po stole. „Máte příbor? Já ne,“ říká šéfkuchař. Servírka jej přináší až po upozornění, za několik dalších minut.

Penne jsou dost vystydlé a chutnají rozvařeně. Pikantní zelenina je prakticky stejná jako ta, která plavala v polévce. „Zeleninový salát je nejspíš připravený z koupené směsi. Šel by udělat lépe,“ míní Rimpler a pouští se do řízku. Ani s ním není spokojený. „Kdyby jej kuchař tolik nerozklepal, smažením by se nevysušil a mohl být šťavnatější. Je dobře, že je libový. Nezdá se ale, že je čerstvý,“ odhaduje.

Při pohledu na petržel a kousek kapie zdobící salát se rozesměje. „Klasika. Češi se nemůžou naučit, že takováto zeleninová obloha k jídlu nepatří,“ říká.

Po dojedení objednává pivo. „Nabídka poledních menu je klasická. Podnik by měl nabídnout něco zvláštního, aby obstál v konkurenci. Zvěřina, kterou Zelený dveře nabízejí, je dobrý tah,“ míní Rimpler.

U jídla byla žízeň

Ve zbytku jídelního lístku převládají především steaky, těstoviny a jídla k pivu, jako je tatarský biftek. Šéfkuchař z toho usuzuje, že podnik je zaměřený hlavně na pivaře, kteří chtějí pití proložit jídlem.

O to větší je jeho překvapení, když servírka oznámí, že z dlouhého výčtu piv přes den točí jen jedno. „Navíc se na pití ani jednou nezeptala. Objednat se je podařilo až po jídle,“ dodává šéfkuchař.

Zelený dveře jsou podle něho klasická pivnice. „Večer je to tady určitě živější a vhodné pro posezení s přáteli. Přes den je však prázdno. Obsluha se o zákazníky moc nezajímá. Jediné, co jsem se od ní dozvěděl, bylo při rozhovoru s kolegyní, který se nese přes celou pivnici, jaká je nejhorší školka,“ hodnotí servírku Rimpler.

Majitel by se podle něho měl o podnik víc zajímat a také personál motivovat, aby přitáhl zákazníky i přes den.

#nahled|http://g.denik.cz/50/59/infografika_restaurace_zeleny_dvere_brno_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/59/infografika_restaurace_zeleny_dvere_brno.jpg|Restaurace Zelený dveře v Brně.#

Autor: Anna Fajkusová

1.10.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Lucie Šafářová.

Šafářová se stane světovou jedničkou ve čtyřhře

V pátek 18. srpna vjela u železniční stanice Olbramkostel na Znojemsku na železniční přejezd Octavia v době, kdy tudy projížděl motorový vlak. Při srážce zemřeli dva lidé, dítě ve vážném stavu transportovali záchranáři vrtulníkem do Brna.
AKTUALIZOVÁNO
24

Srážka auta a vlaku u Olbramkostela: dva lidé zemřeli, malá dívka bojuje o život

Žaloba na územní plán: za krajem stojí přes 60 obcí

Jižní Morava – Více zastánců než odpůrců mají krajské zásady územního rozvoje. Alespoň podle počtu obcí, které se připojily na stranu Jihomoravského kraje v žalobě na platnost územního plánu, kterou před měsícem podalo patnáct jihomoravských obcí přes advokátní kancelář Frank Bold.

AKTUALIZOVÁNO

Gott kvůli nemoci zrušil vystoupení v Brně. Na LétoFestu zazpívá Koller

Brno – Nezaměnitelný hlas Karla Gotta v sobotu nakonec nezazní na brněnském stadionu za Lužánkami. Nejznámější český zpěvák měl vystoupit pod širým nebem na festivalu LétoFest. Z důvodu nemoci a hlasové indispozice však svůj koncert zrušil. Místo Gotta zazpívá Brňanům David Koller. Fanoušci se těší taky na Wanastowi Vjecy nebo Marka Ztraceného.

AUTOMIX.CZ

Vybíráme ojeté SUV do 300 tisíc. Jaké koupit? A jakým se radši vyhnout?

Sportovně užitková vozidla vládnou světu a to nejen mezi novými auty, ale jejich obliba výrazně roste i mezi ojetinami. Pojďme se tedy podívat na to, jaké možnosti máte, když si chcete pořídit ojeté SUV s relativně omezeným rozpočtem. Probereme si SUV do 300 tisíc a koukneme na pět kusů, které za to stojí. A také na pět, jimž byste se měli vyhnout.

Teror v Barceloně: Lidé se bojí zajít si i pro jídlo, říká Hodoňanka

Hodonín – S nervozitou sleduje vývoj události okolo teroristických útoků ve španělské Barceloně. Čeká na zprávy, píše si se známými. Třicetiletá Monika Baldriánová z Hodonína strávila na Pyrenejském poloostrově několik let. A přestože kontakt s lidmi z oblíbené země udržuje už jen na dálku, vraždění radikálů ji nesmírně zasáhlo.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení