Bylo by dobré, kdybyste se rozhodl pro Barboru nebo pro Jana. Takový vzkaz dostal v polovině týdne od policejních vyšetřovatelů advokát Richard Novák. Ten obhajuje Barboru Škrlovou a jejího bratra Jana. Zatímco Jan je obviněn z týrání Ondřeje a Jakuba z Kuřimi na Brněnsku, Škrlová v kauze vystupuje jako klíčový svědek.

„Jedná se o normální procesní krok. Policie mi naznačila, abych zvážil obhajobu obou klientů a rozhodl se jen pro jednoho. Vybral jsem si Barboru Škrlovou,“ řekl Deníku.cz Novák. Podle něj se nejedná o střet zájmů, protože obhajobu svědka a obviněného v jedné kauze trestní řád připouští. „Byl to pro mě jen podnět, který nebudu dále rozvádět,“ dodal Novák.

Čtyřiadvacetiletý Jan Škrla (na obrázku) je syn Josefa Škrly a bratr Barbory Škrlové. Ta se vydávala za třináctiletou Annu a v Norsku za stejně starého chlapce jménem Adam. Škrla junior pracoval v Domě dětí Paprsek jako externí učitel hry na kytaru. Tam Ondřej s Jakubem trávili volný čas. I v zařízení pro děti je podle dostupných informací zavírala jejich matka s tetou do komory.

Policie Jana Škrlu obvinila z týrání kuřimských sourozenců už loni v září. Ve vazbě není, policie ho vyšetřuje na svobodě. Škrla mladší s obviněním od začátku nesouhlasí. „Je vykonstruované. Jakuba si pamatuji z klubu Lesní moudrosti a nevšiml jsem si na něm, že by byl týraný. Byl jako ostatní,“ tvrdil Škrla policii při jednom z několika výslechů.

Čtěte více: Týrání v Kuřimi