Podle informací, které se podařilo brněnskému Deníku Rovnost zjistit, bude další obviněnou babička týraných Ondřeje a Jakuba Eliška Mauerová. I ona byla podle všeho do případu zapletená. Jak, to policie tají. „Ano, policisté se skutečně chystají obvinit babičku kluků. Je jenom otázka času, kdy,“ řekl zdroj, který je informován o průběhu vyšetřování.

Jedna ze tří dcer manželů Mauerových Gabriela si ale myslí, že její matka nemá s případem nic společného. „Rozhodně o tom, co se s Ondrou a Jakubem dělo, nic nevěděla. Pokud ji skutečně z něčeho obviní, a já o tom zatím nic nevím, tak to bude jistě nějaká banalita,“ míní Mauerová.

Jenže v kuřimském případu nejde jen o týrané bratry. Policisté vyšetřují i roli tajemné Barbory Škrlové v celé kauze. Proč se v Klokánku vydávala za třináctiletou Annu. A proč se pro ni snažila matka chlapců Klára Mauerová získat novou identitu. „I s tím by mohlo obvinění paní Mauerové souviset. Nebyla přece jen babičkou Ondry a Jakuba, ale i Barbory Škrlové,“ naznačil důvod další člověk, který je o případu informován.

O týrání bratrů se policie dozvěděla osmého května. Jejich matka Klára Mauerová skončila ve vazbě a chlapci i s Barborou Škrlovou alias Annou v brněnském Klokánku. Škrlová odtud utekla a od té doby je v zahraničí.

Právník, který ji v případu zastupoval, teď s rodinou Škrlových přestal spolupracovat. „Ne, už to nedělám, ztratili moji důvěru,“ řekl včera Josef Kolinský. Víc nechtěl věc komentovat.