V sobotu se konečně setkal s osmiletým Ondřejem a jeho o dva roky starším bratrem Jakubem. Návštěvu v brněnském Klokánku Coufalovi povolila jak policie, tak soudní znalci, kteří zkoumali psychický stav dětí, kteří mají za sebou týrání od vlastní matky v domku v Kuřimi na Brněnsku.

„Otec chlapců přišel v sobotu navečer, návštěva trvala několik minut,“ potvrdila návštěvu dětí ředitelka Klokánku Dita Pokorná. Coufal naléhal na návštěvu dlouhé týdny a chtěl, aby se s dětmi setkali i příbuzní. „Požádali jsme o stanovisko policii a soudní znalce, zda mohou chlapce vidět i jiní rodinní příslušníci, ale zatím vyhověli jen otci,“ dodala Pokorná.

Radek Coufal s rodinou nežije od roku 2003, se syny se však pravidelně vídal. Ondru viděl dva týdny před tím, než soused objevil jeho záběry na kameře baby setu. Objev týraného chlapce rozpoutal velké vyšetřování, na jehož konci jsou zatím dvě ženy ve vazbě. Ondrova matka Klára Mauerová putovala do vazby v polovině května. Dva týdny na to poslal soud do vazby i její sestru Kateřinu. Žena je stíhána za zbavení osobní svobody, protože se podle policie podílela na držení synovce Ondřeje v nedůstojných podmínkách.

Ondřej s Jakubem mají za sebou nelehké období a nyní se učí žít spolu. V brněnském Klokánku se přesto cítí dobře a relativně spokojeně. Hrají se svými vrstevníky, pravidelně za nimi docházejí speciální pedagogové a provozují s chlapci kanysterapii, což je speciální terapie se psy. Kluci se také vyžívají v hraní stolních her, které mají ze všeho nejraději. Jakuba čeká v následujících dnech přezkoušení ze školní látky.

„Ráno se učí a připravuje se na zhodnocení třetí třídy, aby mohl postoupit do dalšího ročníku,“ uvedla šéfka Klokánku.