Ještě v pondělí brutálně týrala svého osmiletého chlapečka. Den na to už sedí ve vazební věznici a čeká na termín prvního líčení.

„Byl na mě vyvíjen tlak. Měla jsem hodně problémů. Rozváděla jsem se a hledala jsem práci a chtěla jsem si osvojit Aničku. Neunesla jsem to,“ tiše odpovídala Mauerová včera u soudu

Státní zástupkyně Petra Nováčková rozhodnutí soudce očekávala. „Obžalovaná mohla na svobodě ovlivňovat svědky nebo se pokusit o útěk,“ vysvětlila Nováčková.

Mauerovou přišla k soudu podpořit i její rodina. „Moje sestra děti miluje. Věděli jsme, že má osobní problémy, ale že to dojde až tak daleko jsme netušili,“ podivuje se nad osudem Mauerové její sestra Gabriela.

Matka, která půl roku zavírala chlapce v temné místnosti a svazovala mu ruce i nohy, však tají i další příběh. Třináctiletá Anička, která byla v pondělí matce odebrána nebyla její vlastní. Podle sestry Mauerové byla nalezená. O jejím původu nikdo nic neví.

„Mauerová žádala o poručnictví. Rodiče malé Aničky jsou neznámí,“ vysvětlila vedoucí referátu náhradní rodinné péče Olga Dofková. Dofková jednala s Mauerovou několik týdnů. „Netušila jsem, že je schopná takového jednání,“ řekla zaskočená Dofková.

Holčička tom je tom velmi špatně. „Odmítá mluvit. Museli jsme u ní strávit celou noc,“ popsala stav Aničky Dita Pokorná ze zařízení pro ohrožené děti Klokánek.

Všichni tři teď čekají v Klokánku na svou nvou rodinu. „Čekám na to, kdo bude chtít vzít děti do své péče. Proces může trvat i několik měsíců. Myslím, že v Klokánku je jim zatím dobře,“ zhodnotila soudkyně městského soudu Zdena Mádrová.

Informace z dalších článků ZDE