Westy vedou manželé Westermairovi. Ludwig Westermair pochází z Rakouska a gastronomii se věnuje přes čtyřicet let. V restauraci vaří pouze on. Jana Westermairová řeší administrativu a stará se o servis.

Čtěte také: Zbourají most přes obchvat Hodonína. Pak postaví nový

Restauraci založili předloni. Specializují se na rakouskou Hausmannkost, tedy domácí kuchyni. „Nepoužíváme dochucovadla, vaříme pouze z čerstvých surovin. Naše kuchyně využívá hlavně telecí maso, hodně hovězího a zvěřiny. Kombinace jídel a přílohy k jídlům jsou trochu jiné, než jsou místní zvyklí," přiblížila Jana Westermairová.

3hvězdy v pořadu Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha získala hned napoprvé restaurace Westy v Hodoníně. Zaměřuje se na rakouskou domácí kuchyni.

Dvojice se do Hodonína přestěhovala poté, co otec Westermairové onemocněl. Chtěla s péčí pomoci matce. Přihláška do pořadu byl její nápad. „Manžel byl ze změny prostředí velmi rozčarovaný. Vztahy s pronajímatelem či dodavateli nebyly takové, na jaké byl zvyklý. Hledala jsem možnost, jak ho podpořit," vysvětlila.

Pohlreichovi napsala osobní dopis. Chtěla ukázat, jak se Rakušanovi podniká v České republice. „Za dva dny se mi ozvali, že mají zájem. Už při ochutnání Zdeněk Pohlreich jídlo pochválil. Řekl, že tady nemá kuchaře co učit, že se spíš něco přiučí on," řekla.

Po odvysílání pořadu se o restauraci, která stojí poněkud bokem u parkoviště nedaleko pěší zóny, začali lidé zajímat. „Zvedla se vlna absolutní podpory, emocí a blahopřání z celé republiky. lidé mi volali ještě ten večer. Bylo to moc fajn. Najdou se ale i lidé, kteří to vidí jinak. Každému chutná něco jiného, někdy se mi ale zdá, že nás kritizují i za něco, co není pravda," popsala Westermairová.

Po odvysílání pořadu se na sociálních sítích objevila rovněž kritika hodonínské radnice. Podle příspěvků bylo oficiální přijetí moderátora dvěma místostarosty přes míru. „Produkce pořadu nás požádala o přijetí, to jsme udělali. Takové přijetí rád udělám pro kteroukoliv firmu v Hodoníně. S politickou reklamou to nemá nic společného," reagoval jeden z místostarostů, kteří se v pořadu objevili, Jiří Janda.

Psali jsme: Tři hvězdy od Pohlreicha visí na restauraci v Hodoníně