Cenu stavby, která vede od vodárny po autobusovou zastávku na spodním konci obce, zvýšil zejména fakt, že na jeho místě ještě nedávno stával svah. „Musíme materiál odtěžit, zajistit odvodnění, plochu zpevnit. Čeká nás tak spousta úkonů, které stavbu prodražují," vysvětlil v září před začátkem prací Goldemund.

4 500 000
korun stála výstavba čtyř set osmi metrů chodníku ve Lhotě. S financováním městu významně pomohla dotace.

Aktuálně už jsou hotové. Kolaudace ale přijde na řadu asi až v lednu. „Neznamená to však, že ho lidé nemůžou využívat už teď. Prozatím bude v režimu předčasného užívání," ujistila mluvčí Vyškova Dana Ryšánková.

Část chodníku lemují nové břehy tvořené zeminou. „Počkáme na jaro a pak se rozhodneme, jestli k části, kde se nachází domy a kde je to hodně prudké, zasadíme menší keře. Ty by se podobně jako u hřbitova po břehu pnuly. Jde o jednu z možných variant. Část, kde je pole, pak bude prozatím zatravněná," uvedla Ryšánková.

Zároveň připomněla, že výstavba nebyla jednoduchá. „I proto jsme rádi, že se nakonec podařila. Zdraví a bezpečnost lidí jsou prioritní," odkázal Goldemund na to, že dosud lidé museli na autobus chodit po frekventované silnici, kde si často řidiči hlavu s rychlostí nelámou.