Členové také potvrdili na druhém místě kandidátky současného náměstka hejtmana Marka Šlapala a třetí je také současný náměstek Roman Hanák. Hašek získal podporu jako lídr již loni na krajské konferenci v Tišnově a letos rozhodnutí potvrdil krajský výkonný výbor. „Jsem rád, že členové strany schválili kandidátku pro krajské volby tak, jak byla navržena," uvedl Hašek.

ČSSD půjde do říjnových voleb jako strana, která kraji vládne posledních osm let společně s lidovci. „Jsem přesvědčen, že úspěšná bude pouze ta politická strana, která dobře rozumí problematice kraje, zná problémy regionu a nabídne recepty na jejich řešení," řekl Hašek.

Lídry už mají zvolené i ostatní strany, které budou usilovat o přízeň voličů. Lidovce povede dosavadní náměstek hejtmana Roman Celý, který vymění dlouhodobého jihomoravského lídra Stanislava Juránka. ODS povede Jiří Crha, TOP 09 Jan Vitula, Stranu zelených Jiří Hlavenka a komunisty Ivo Pojezný. Do krajských voleb se na jihu Moravy spojily Strana práv občanů s hnutím Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura, lídrem bude Jan Hrnčíř. Kandidovat bude také uskupení Starostové pro jižní Moravu, které povede stávající starosta Brna-severu Martin Maleček.