V hlavní roli je tentokrát místostarosta Pavel Vybíhal, který loni vyhrál opakované volby do obecního zastupitelstva. „O víkendu zastavila policejní hlídka v obci Suchý muže, který řídil auto pod vlivem alkoholu. Nadýchal 0,4 promile,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

0,4promile alkoholu naměřila policie za volantem místostarostovi Pavlu Vybíhalovi. Hrozí mu pokuta od 2,5 do 20 tisíc korun. A zákaz řízení od šesti měsiců do jednoho roku.

Podle zjištění Deníku Rovnost se tak stalo v sobotu po desáté večer a za volantem seděl právě Vybíhal. Ten uvedl, že udělal velkou hloupost a svého činu lituje. „Byla to ptákovina. Můj první a zároveň poslední přestupek za volantem tohoto druhu. Mám kvůli tomu problémy, protože řízení mě živí. V sobotu jsem v Suchém s traktorem rozvážel dřevo. Odpoledne jsem měl mít posezení s přáteli, ale dostal jsem se na něj až večer. Protože bylo jinde, než jsem myslel, vzal jsem si auto. Pít jsem nechtěl, ale nakonec jsem vypil dvě piva a jel domů. Nedomyslel jsem to,“ řekl Vybíhal.

Starosta obce Jakub Hlubinka nechtěl prohřešek svého zástupce hodnotit. „Co kdo dělá ve svém volném čase, mi nepřísluší komentovat. Na adresu pana Vybíhala můžu říct, že je to obětavý člověk. Pro obec toho udělal hodně,“ poznamenal.

Podle některých je však Vybíhalovo jednání nepřípustné. „Slyšel jsem, že nadýchal necelé půl promile. Myslím si, že to si nemůže v pozici místostarosty dovolit a měl by rezignovat. Místní nechtěli, aby kvůli problémům s alkoholem vedl obec pan Žilka. Opakovaly se volby. A teď zástupce nového vedení udělá tohle,“ řekl Deníku jeden z místních, který si nepřál zveřejnit své jméno. Redakce ho zná.

Vybíhal byl podle svých slov připravený na pozici místostarosty rezignovat. „V úterý jsem to zástupcům obce navrhl, ale dali mi důvěru,“ tvrdí muž.

O řidičák přišel loni v dubnu tehdejší starosta Suchého Pavel Žilka. V krátké době už podruhé. Policie mu naměřila téměř pět promile. O chvíli později tři. Rok předtím sešrotoval v lese při záchranné akci, kdy místní hledali ztracenou ženu, auto. Policie ho našla ráno doma. Opět nadýchal.