Měl být jejím druhým otcem. Jeho zvrhlé choutky ale měly, jak se zdá, podle exkluzivního zjištění Břeclavského deníku s otcovskou láskou jen pramálo společného. Pětačtyřicetiletý Lanžhotčan podle všeho doma pohlavně zneužíval devítiletou školačku. Na utajeném místě, kam si dívku vodil, je přistihla její vyděšená matka, která se zvrhlíkem žila. Neváhala a okamžitě zavolala na policii.„Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání proti pětačtyřicetiletému muži pro pohlavní zneužití. Tohoto protiprávního jednání se měl muž dopouštět na nezletilé osobě v místě svého trvalého bydliště," informovala o vyšetřování šokujícího případu břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Jak doplnila, břeclavští policisté už muže obvinili ze spáchání trestného činu. Soudce vyhověl předloženému návrhu a potencionální zvrhlík skončil ve vazební věznici. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Podle informací Břeclavského deníku je obviněným muž z Lanžhota, který žil ve společné domácnosti s ženou a několika dětmi. Devítiletá dcera je z předchozího vztahu ženy.

Ze školy s matkou

Dívka, která měla být sexuálně zneužívána, navštěvuje lanžhotskou základní školu. „Maminka už byla ve škole oznámit, že si bude dceru po vyučování osobně vyzvedávat," řekl včera Břeclavskému deníku dobře obeznámený zdroj, který vzhledem k citlivosti případu chtěl zůstat v anonymitě. Redakce ale jméno dotyčného zná.

„Dneska jsem se to dozvěděl. Nejprve neoficiálně, proto jsem to bral s rezervou. Ale když jsem se byl zeptat ředitelky školy, tak mi potvrdila, že je to pravda. Matka to dnes přišla říct do školy," potvrdil o něco později Leopold Králík, který v lanžhotské základní škole učí.

Podobný případ ze své učitelské praxe nepamatuje. Jeho přáním je, aby se kauza příliš veřejně „nerozmazávala". Kvůli další budoucnosti nezletilé oběti.

Starosta města František Hrnčíř byl včera informací o muži, který měl v Lanžhotě zneužívat školačku, viditelně zaskočený. O případu slyšel poprvé v pondělí od Břeclavského deníku. „Vůbec o tom nevím, takže k tomu ani nemohu nic říct," reagoval starosta.

Lanžhotská radnice teď podle jeho slov řeší jiný případ s částečně sexuálním podtextem, ve kterém figuruje šestnáctiletá dívka. „Podle spisu, který jsem četl, to nebylo nic až tak hrozného. Budeme to řešit jako přestupek," sdělil Hrnčíř bez bližších podrobností.

Obviněními spojenými s pedofilií se policisté na Břeclavsku nezabývají příliš často. „Je to výjimečná věc, míváme tak dva tři případy v roce. Bývá to zcela ojedinělé, když něco takového vyjde na světlo," nechala se slyšet Haraštová.