Druhou tragickou nehodu v rozmezí osmačtyřiceti hodin vyšetřují po uplynulém víkendu znojemští policisté. Po pátečním neštěstí na železničním přejezdu u Olbramkostela, kde zahynuli dva lidé, přibyly do statistiky zemřelých na znojemských silnicích další dva křížky. A to po nedělní odpolední srážce dvou aut na bantické křižovatce na takzvané silnici smrti I/53. Ke čtyřem mrtvým při nehodách nutno přičíst také šest těžce zraněných, z toho čtyři děti.

V pátek 18. srpna vjela u železniční stanice Olbramkostel na Znojemsku na železniční přejezd Octavia v době, kdy tudy projížděl motorový vlak. Při srážce zemřeli dva lidé, dítě ve vážném stavu transportovali záchranáři vrtulníkem do Brna.
Srážka auta a vlaku u Olbramkostela: dva lidé zemřeli, malá dívka bojuje o život


Policisty, záchranáře a hasiče donutila k rychlému zásahu srážka volkswagenu a fordu před třetí hodinou odpolední. „Volkswagenu Multivan, který jel od Lechovic, nedal přednost řidič Fordu Focus jedoucí od Hodonic. Při srážce zemřeli dva lidé,“ oznámil policejní mluvčí Pavel Šváb. Oba mrtví byli osádka fordu.

Záchranáři odvezli pět zraněných. „Z toho tři děti. Budeme je transportovat s těžkými zraněními do brněnských nemocnic,“ sdělila krátce po události Dana Kellnerová z operačního střediska krajské záchranky. Silnice na Brno byla kvůli vyšetřování nehody několik hodin zcela zavřená.

Jen o hodinu později vyjížděli záchranáři na další nebezpečnou křižovatku nad příměstskou část Znojma Kasárna. Srazila se tam dvě auta. Zranili se dva lidé.

Přátelské utkání v hokeji? Spíš používejme termín přípravné. O nevraživost a bitky totiž není nouze ani v letošním létě. I hokejisté jihomoravských celků Komety Brno a Orlů Znojmo už při prověrkách na novou sezonu shodili rukavice.
Kometa a Orli se bijí i v přípravě: Nenecháme si všechno líbit, říkají

Statistiky usmrcených na jihu Moravy rychle rostou. Na Znojemsku od počátku roku zemřelo při nehodách celkem dvanáct lidí. Na Břeclavsku dva a na Hodonínsku deset.

Jak už Deník Rovnost informoval, černý víkend odstartovala srážka motorového osobního vlaku a Škody Octavia v pátek odpoledne poblíž železniční stanice Olbramkostel na Znojemsku. Vyžádala si dva lidské životy. „Minutu před třetí hodinou se střetl osobní vlak jedoucí z Okříšek do Znojma s osobním autem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací bez závor. Zabezpečovací zařízení bylo v době nehody v činnosti,“ ujistil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal s tím, že škoda činí asi 340 tisíc.

Oba dospělí v autě zemřeli ještě před příjezdem záchranářů. „Malou dívku vyproštěnou z auta přepravil v kritickém stavu vrtulník letecké záchranné služby do Fakultní dětské nemocnice v Brně,“ sdělila mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková.

Slavnost Zarážení hory zažili v sobotu už potřetí obyvatelé Tasovic a pořáající Spolek vinařů svatého Klementa. Všude bylo plno vína, krojů a moravských písniček.
Zarážení hory pomáhá ochránit vinohrady. Vinaři soudili i skupinku zlodějů

Zatím není jasná příčina střetu. Podle informací redakce auto na přejezdu v době srážky stálo.