Někteří řidiči mají problém vodní ráj najít a bloudí. Na křižovatce směrem od Brna, která je jen několik stovek metrů před aqualandem, totiž chybí směrovka k bazénu. Proto někteří řidiči odbočí k Pasohlávkám. Tam se lidé ptají na cestu místních. „Za půl hodiny, co jsem pracoval před domem, se mě ptali tři lidé," uvedl Vojtěch Doležel z Pasohlávek. Potvrzuje to i Vlamidír Šalplachta. „Zajíždí sem moc aut. Musíme je posílat zpátky," uvedl muž.

Obtíže čekají i na lidi, kteří nemají auto. Vedení aqualandu slibovalo, že z Brna tam bude jezdit bezplatný autobus. Na ten si lidé ještě dlouho počkají. „Pomocí dotazníků zjišťujeme, o které trasy a časy mají zákazníci největší zájem. Podle toho budeme postupovat dál," sdělila Vávrová. Lidem tak nezbývá než využít novou autobusouvou linku z Brna. Ta je ale placená.

Dalším zklamáním je pro návštěvníky obří tobogán Propast. Je mimo provoz kvůli nehodě, která se stala krátce po otevření. Zranilo se při ní dítě. „Dívka se narazila, ale odešla po svých. Měla jen drobné oděrky," uvedla mluvčí aqualandu Adéla Vávrová. I tak zaměstnanci raději přivovali sanitku. „Aqualand by měl mít ošetřeno, aby se takové věci nestávaly," myslí si Břetislav Valeček, který do aquaparku přijel z Opavy.

Od té doby je skluzavka uzavřená a kdy ji aqualand znovu zprovozní zatím není jasné. „Vyšli jsme až nahoru na věž a až tam zjistili, že tobogán nefunguje. Ceduli měli dát i dolů," myslí si stavbař Zdeněk Liška.

Zaměstnanci chystají opatření, díky kterým bude Propast bezpečnější. „Připustíme vodu do zpomalovacích proudů," uvedla Vávrová. Ale není to jen tak. Nelze jednoduše zvýšit průtok vody, protože ten je už na maximu. Dělníci tam musí naistalovat další přívod vody.

Není jasné, jestli je za nehodou chyba aqualandu. Návštěvníci mohli porušit předpisy. Na venkovní tobogány totiž může jen dítě starší deseti let a zároveň vyšší než 120 centimetrů. „Někteří rodiče nemají soudnost a přesvědčují plavčíky, že jízdu zvládne i menší dítě," uvedla Vávrová.

Drobné nehody se stávají i na ostatních atrakcích. „Dcera sjížděla skluzavku s velkou kruhovou nádrží. V ní se převrátila a narazila si hlavu," uvedl Radek Novák z Olomouce.

Vedení aquaparku se snaží problémy řešit. Lidé si například stěžovali na kluzké podlahy. „Na pár místech bylo schodiště uzavřené červenou páskou. Nejspíš protože klouzalo," uvedl návštěvník Lukáš Mauer. Dodal, že sám v šatnách uklouzl a spadl. „Řešíme to protiskluzovými vrstvami. Dali jsme ji třeba na dno bazénu s vlnobitím," řekla Vávrová.

Po stížnostech na dlouhé fronty přibyly venku dva stánky s nápoji. Kdo si chce něco objednat, musí počítat s vyššími cenami. Například za smažený sýr lidé zaplatí 109 korun, za grilovanou klobásu 59 korun. „Ale rozhodně za to nedostane odpovídající kvalitu. Dala jsem si kuřecí steak a chutnalo to jakou uvařené," postěžovala si devatenáctiletá Andrea Valchářová.

I přes drobné nedostatky je většina návštěvníků spokojená. Aqualand zatím od otevření navštívily tisíce lidí. Přesné číslo vedení nechce zveřejnit.