Pohřešovaná měla po sobě zanechat pouze vzkaz, že odchází. Důvod odchodu a místo, kde se může zdržovat, policisté neznají. „Po ženě usilovně pátráme a žádáme o spolupráci i veřejnost. Pokud pohřešovanou ženu někde viděli nebo znají místo, kde se mohla vyskytovat, ať to oznámí policistům na linku 158," uvedl policejní mluvčí.

Pohřešovaná Pavla Zálešáková má dvaačtyřicet let, je vysoká 165 centimetrů a má vlnité blond vlasy.

Ve středu provedli policisté rozsáhlou pátrací akci v místě bydliště ženy, stejně tak jako v blízkém i širším okolí. „Na pomoc jsme si přizvali policisty ze Speciální pořádkové jednotky, kteří prohledávali okolí vesnice, a ze vzduchu situaci monitoroval policejní vrtulník. Kriminalisté mezitím dělali prověrky ve vesnici a sbírali možné poznatky od místních obyvatel," uvedl mluvčí.

Přišla na řadu i domovní prohlídka rodinného domu, kde pohřešovaná žena bydlela, ale ani ta nepřinesla kladný výsledek. „Pátrání tedy pokračuje dále," dodal Zámečník.

Dvaačtyřicetiletou ženu viděli naposledy dva dny před smrtí jejího manžela. „Spáchal sebevraždu tím, že vstoupil do kolejiště pod projíždějící vlak," sdělil Zámečník s tím, že o děti se starají rodinní příslušníci.