O verdiktu informoval server Novinky.cz, soud řešil v úterý případ v nepřítomnosti obžalovaného Slovince.

Policistům se však cizinec přiznal po svém vystřízlivění. „Je pravda, že jsem řídil pod vlivem alkoholu a souhlasí i uvedené údaje. Je pravda, že jsem řídil pod vlivem alkoholu, nevím, proč jsem to udělal. Jsem idiot,“ citoval soud z policejního výslechu.

Soudce Josef Kavalec se v rozsudku takřka ztotožnil s návrhem trestu státní zástupkyně Zuzany Gottwaldové. Jen k návrhu vyhoštění ještě dva roky přidal. Podle soudu od maximální hranice ročního vězení Slovince uchránila jen jeho lítost a fakt, že dosud nebyl trestán.

Trojice Karel Dubský (světlá košile), Josef Dubský starší a Josef Dubský mladší u brněnského krajského soudu.
Unesli a znásilňovali dívku v kempu. Tři muži dostali dohromady 30 let vězení

Sendvič zapíjel pálenkou

Státní zástupkyně se práva na odvolání vzdala. Cizinci začne plynout lhůta na odvolání po doručení rozsudku.

Čtyřicetiletý řidič kamionu upoutal pozornost celníků na konci dubna tím, že na dálnici D2 u Břeclavi ve směru na Brno kličkoval. Přivolaní policisté pak opilému cizinci naměřili přes tři promile alkoholu. Muž nebyl schopný sám chodit ani stát. Vleže téměř usínal. „Jak po probuzení při výslechu uvedl, z předchozího dne si moc nepamatoval. Ani to, že ho stavělo auto s modrými majáky. Vybavil si ale policistu, který jej zvedal ze země,“ uvedl dříve policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle něj řidič před jízdou zapíjel sendvič pálenkou.

Zdroj: Policie ČR