Podle informací Deníku Rovnost zemřel po pádu závodník z Polska. Na místo letěl vrtulník a pozemní posádka záchranářů. Muže se jim však oživit nepodařilo. „Byl nalezen na poli, kde nejevil žádné známky života. Snahy o oživení byly marné. Bohužel zemřel. Vrtulník jsme poté odvolali,“ řekla operátorka záchranné služby Dagmar Kellnerová.

Organizátor šampionátu Josef Weiss potvrdil, že nehoda s akcí souvisí. „Více k tomu ale říkat nechci, nezlobte se,“ sdělil se smutkem v hlase.

Co je příčinou závodníkova pádu a z jaké výšky se zřítil, zůstává zatím bez odpovědí. Zjišťuje je letecká inspekce. S jejím zástupcem se redakci nepodařilo spojit.

Případem se zabývají rovněž policisté. Mluvčí Bohumil Malášek uvedl, že oslovují případné svědky. „Zjišťujeme, co se stalo. Možností je více, ale jasno není,“ poznamenal Malášek.

Srážka auta s vlakem u Žerůtek skončila tragicky.
Tragické prázdniny. Na silnicích zemřelo už 17 lidí, může za to vedro i opravy

Jako jedni z prvních dorazili na místo tragédie hasiči. Ještě před příjezdem záchranky se letce snažili přivést k životu. Marně.

Podobné události jsou na jihu Moravy zcela výjimečné. Čas od času hasiči zachraňují lidi, kteří s padákem uvízli v korunách stromů či v drátech vysokého napětí. Srovnání se smrtelnou kolizí v Moravském Žižkově ale jejich mluvčí Jan Dvořák za posledních několik let nepamatuje. „Každý případ je jiný. Tento se však vymyká tím, že muž dopadl na otevřenou plochu,“ zmínil Dvořák.

Břeclavsko má v paměti ještě jinou nehodu spjatou a s adrenalinovým sportem. V květnu u novomlýnských nádrží zahynul sedmatřicetiletý instruktor kiteboardingu. Na souši měl k tělu připevněného tažného draka, který jinak na vodě díky větru jezdce pohání. Vítr muže vynesl do výšky přibližně patnácti metrů. Když poté padal, narazil do betonového sloupu a zraněním na místě podlehl.

Ilustrační fotografie.
S hledáním chlapce z Břeclavi pomohly stovky lidí. Zprávu šířily na internetu