V předprodeji lze vstupenky získat o stokorunu levněji než na místě, tedy za 290 korun. „Na jižní Moravě je nejvíce pivovarů z celé republiky a naší filozofií je, že i střední a menší domácí pivovary, které nemají možnosti expandovat na celorepublikový trh, mají právo prezentovat se lidem. A právě k tomu je náš jarmark ideální příležitostí,“ tvrdí ředitelka Pivobraní Veronika Žuravlova.

Veronika Žuravlova je pořadatelkou Mikulovského pivobraní.
Pojedeme za doprovodu rockových hvězd, říká pořadatelka Mikulovského pivobraní

Akce se uskuteční 11. a 12. srpna a zahrají na ní například Horkýže Slíže, Rybičky 48, Iné Kafe nebo Arakain.

Organizátoři ponechali k dispozici oblíbené sklenice o obsahu dvou deci. Díky nim si přijdou na své především lidé, kteří akci vnímají jako degustátorkou příležitost. „Chybět nebude ani množství stánků s občerstvením patřícím k pivu, tedy různé grilované maso, smažené speciality a dobroty od místních kuchařů,“ zmínila Žuravlova.

Úvodní den se ponese zejména v duchu pivního jarmarku, kapely přijdou na řadu od čtvrté hodiny odpolední. V sobotu bude areál přístupný už od úderu poledne.

Novinkou se stane maskot. Jméno mu v minulých měsících vybírali fanoušci, nejvíce hlasů dostal Pivoš. „Chceme, aby byl nový maskot v životní velikosti průvodcem akcí přímo v areálu amfiteátru,“ dodala Žuravlova. Na své si díky doprovodnému programu přijdou i děti.

Ilustrační foto.
Uzavřená silnice u Dolních Věstonic: místo oprav se obec dohaduje s úředníky

Dvoudenní permanentku si lze zakoupit v online předprodeji za 290 korun, na místě už budou lístky o sto korun dražší. Dvoudenní vstup na jarmark bez sobotních koncertů vyjde na 140 korun.