VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Polévka z bílé fazole? S tygří krevetou, na Grand Restaurant Festivalu

Jižní Morava /FOTOGALERIE/ – Bramborový krém, vepřová panenka s chlupatým knedlíkem a jako dezert čokoládovo-zázvorová pěna. I to je jedna z nabídek, kterou lze za výhodnější cenu ochutnat na Grand Restaurant festivalu. Do šestého ročníku přehlídky pod patronátem Pavla Maurera se letos zapojilo osm jihomoravských restaurací.

10.1.2015
SDÍLEJ:

Bramborový krém, vepřová panenka s chlupatým knedlíkem a jako dezert čokoládovo-zázvorová pěna. Toto tříchodové menu nabízí restaurace Prominent v hotelu Holiday Inn Brno.Foto: DENÍK/Attila Racek

Grand Restaurant festival začne ve čtvrtek a potrvá do 28. února. Zapojí se do něj dvatřicet měst v České republice. „Nejlepší šéfkuchaři připraví jídla ve třech kategoriích vycházejících z myšlenek Nejezte blbě. Ta první nazvaná Gastronaut souvisí s objevováním nových chutí. Téma Inspirace ctí tradiční recepty a Terroir odkazuje k rovnováze pokrmu s přírodou," přiblížil gastronomická témata letošního ročníku Maurer.

Současně zdůraznil, že snahou festivalu je nabídnout kvalitní jídla za zvýhodněné ceny. „Jedno jídlo dle výběru s minerální vodou stojí 250 korun, dva chody stojí 500 korun. Za tři festivalová jídla lidé zaplatí 600 korun," upřesnil Maurer. A doplnil, že různé druhy vod si lze vybrat se speciální Vodní karty.

Pořadí podávaných jídel určuje vždy šéfkuchař. „Druhý z chodů – pečenou vepřovou panenku a konfitovaný bůček s cibulovou kapustou a chlupatým knedlíkem se špekem zastupuje kategorii Inspirace, v níž ctíme tradiční recepty a lokální suroviny," uvedl šéfkuchař restaurace Prominent Holliday Inn Josef Dufek, který je držitelem ocenění ze Světového poháru 2010 v Singapuru. Restaurace Koishi zase například nabízí polévku z bílé fazole s tygří krevetou, či candáta s kroupovým rizorem a jelítkem.

K restauracím, které Brno dále zastupují, patří Borgo Agnese, La Bouchée, Valoria a Pavillon. „V Prušánkách na Hodonínsku je to pak restaurace U Jeňoura v hotelu Beatrice a restaurace Na Pekárně ve Velkých Bílovicích," uvedla mluvčí společnosti MauMau Barbora Vojtová.

Místa v restauracích lze zarezervovat pouze přes webové stránky www.grandrestaurantfestival.cz. „Jen tak lze předejít tomu, co je pro mnoho šéfkuchařů noční můrou, a to návštěva desítek lidí současně, kdy si každý objedná něco jiného," doplnil Maurer.

Autor: Markéta Stulírová

10.1.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

K požáru přízemí a dvou pater rodinného dobu v brněnských Kohoutovicích vyjíždělo v noci na středu pět jednotek hasičů.
1 8

Plameny v noci zničily rodinný dům v Kohoutovicích

Červená na semaforech v nočním provozu v Brně.
7 5

Konec červených v noci na semaforech? Rozhodne analýza. Jedou kvůli bezpečnosti

Voda z vlastní studny - na kolik přijde

Pokud máme příhodné podmínky na zahradě nebo jiném pozemku pro vybudování studny (o potřebných podmínkách pro stavbu studny jsme psali zde) a jsme rozhodnuti studnu zřídit, udělejme si nejprve velmi přibližnou kalkulaci, na kolik to všechno přijde.

Za Lužánkami si zahrají barcelonské hvězdy de Boer i Saviola. Při Souboji legend

Brno – Na slavné Lužánky míří vzácná fotbalová návštěva. Katalánský velkoklub Barcelona ji vypravuje na Souboj legend v malém fotbalu. V sobotu 3. června se v aréně na místě bývalého hokejového stadionu Komety uskuteční turnaj starých gard, kde se představí také slavná jména českých klubů.

Park u Zderadova sloupu dostane novou bránu. Kvůli pořádku

Brno – Ke vchodu do malého parku v Křenové ulici u řeky Svratky, kde stojí unikátní Zderadův sloup, pořídí radnice městské části Brno-střed novou bránu.

OBRAZEM: Hasiči bojovali s plameny v mokřadu. Hořelo rákosí

Brno /VIDEO/ – Že hasiči napouštějí Brňanům nový bazén, si mohli myslet lidé, kteří procházeli v úterý kolem sedmé večer okolo Tesca v Cimburkově ulici. Dvě jednotky hasičů tam totiž stříkaly vodu do retenční nádrže, která právě k zadržování dešťové vody slouží. V mokřadu totiž hasili požár suché trávy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies