VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Polévka z bílé fazole? S tygří krevetou, na Grand Restaurant Festivalu

Jižní Morava /FOTOGALERIE/ – Bramborový krém, vepřová panenka s chlupatým knedlíkem a jako dezert čokoládovo-zázvorová pěna. I to je jedna z nabídek, kterou lze za výhodnější cenu ochutnat na Grand Restaurant festivalu. Do šestého ročníku přehlídky pod patronátem Pavla Maurera se letos zapojilo osm jihomoravských restaurací.

10.1.2015
SDÍLEJ:
Fotogalerie
7 fotografií

Bramborový krém, vepřová panenka s chlupatým knedlíkem a jako dezert čokoládovo-zázvorová pěna. Toto tříchodové menu nabízí restaurace Prominent v hotelu Holiday Inn Brno.Foto: DENÍK/Attila Racek

Grand Restaurant festival začne ve čtvrtek a potrvá do 28. února. Zapojí se do něj dvatřicet měst v České republice. „Nejlepší šéfkuchaři připraví jídla ve třech kategoriích vycházejících z myšlenek Nejezte blbě. Ta první nazvaná Gastronaut souvisí s objevováním nových chutí. Téma Inspirace ctí tradiční recepty a Terroir odkazuje k rovnováze pokrmu s přírodou," přiblížil gastronomická témata letošního ročníku Maurer.

Současně zdůraznil, že snahou festivalu je nabídnout kvalitní jídla za zvýhodněné ceny. „Jedno jídlo dle výběru s minerální vodou stojí 250 korun, dva chody stojí 500 korun. Za tři festivalová jídla lidé zaplatí 600 korun," upřesnil Maurer. A doplnil, že různé druhy vod si lze vybrat se speciální Vodní karty.

Pořadí podávaných jídel určuje vždy šéfkuchař. „Druhý z chodů – pečenou vepřovou panenku a konfitovaný bůček s cibulovou kapustou a chlupatým knedlíkem se špekem zastupuje kategorii Inspirace, v níž ctíme tradiční recepty a lokální suroviny," uvedl šéfkuchař restaurace Prominent Holliday Inn Josef Dufek, který je držitelem ocenění ze Světového poháru 2010 v Singapuru. Restaurace Koishi zase například nabízí polévku z bílé fazole s tygří krevetou, či candáta s kroupovým rizorem a jelítkem.

K restauracím, které Brno dále zastupují, patří Borgo Agnese, La Bouchée, Valoria a Pavillon. „V Prušánkách na Hodonínsku je to pak restaurace U Jeňoura v hotelu Beatrice a restaurace Na Pekárně ve Velkých Bílovicích," uvedla mluvčí společnosti MauMau Barbora Vojtová.

Místa v restauracích lze zarezervovat pouze přes webové stránky www.grandrestaurantfestival.cz. „Jen tak lze předejít tomu, co je pro mnoho šéfkuchařů noční můrou, a to návštěva desítek lidí současně, kdy si každý objedná něco jiného," doplnil Maurer.

Autor: Markéta Stulírová

10.1.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto
16

VIDEO: Na Moravě se hnuly ledy. Přehnaly se přes jez a zamířily k Dunaji

Michal Škoda patří mezi největší opory brněnské Zbrojovky.
EXKLUZIVNĚ / AKTUALIZOVÁNO
1

Odejde, nebo zůstane? Brněnského útočníka Škodu nově lanaří čínský klub

Zloděj spícímu podnapilému muži prohledával kapsy i batoh. Zachytily ho kamery

Brno /VIDEO/ – Na kamerový systém na brněnském hlavním nádraží doplatil dvaadvacetiletý mladík, který se v noci na středu rozhodl okrást podnapilého muže, který spal na lavičce. „Prohledával mu kapsy u bundy, u kalhot, a posléze i jeho batoh. Strážníci se od začátku na jeho chování zaměřili a vše nahráli," uvedl mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

DOTYK.CZ

Chyťte doktora! Nemocnice kupují lékaře už během studia

Více než třetina špitálů láká adepty medicíny na štědrá stipendia, vyplývá z ankety regionálních redakcí Deníku. Další nemocnice to plánují.

AKTUALIZOVÁNO

Muž se dotkl tyčí vedení na železniční trati. Na místě zemřel

Břeclavsko – Tragické následky měl ve čtvrtek pro muže kontakt s vedením na železniční trati mezi Podivínem a Ladnou na Břeclavsku. Policii o tom informoval dozorčí železničního provozu.

Doprava za 30 let? Čtvrtina lidí jde pěšky či jede na kole, tvrdí plán mobility

Brno /INFOGRAFIKA, ANKETA/ - Sprchy na pracovištích, bezbariérové stezky nebo hlídané stojany na kola. To jsou jen některé z nápadů, které mají nalákat brněnské cestující ke kolům nebo pěší chůzi. Plán mobility hledá podle náměstka brněnského primátora Matěje Hollana cestu k vyváženému složení dopravy, posílit mají ale zejména tyto prostředky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies