VYBERTE SI REGION

Polévka z bílé fazole? S tygří krevetou, na Grand Restaurant Festivalu

Jižní Morava /FOTOGALERIE/ – Bramborový krém, vepřová panenka s chlupatým knedlíkem a jako dezert čokoládovo-zázvorová pěna. I to je jedna z nabídek, kterou lze za výhodnější cenu ochutnat na Grand Restaurant festivalu. Do šestého ročníku přehlídky pod patronátem Pavla Maurera se letos zapojilo osm jihomoravských restaurací.

10.1.2015
SDÍLEJ:
Fotogalerie
7 fotografií
Bramborový krém, vepřová panenka s chlupatým knedlíkem a jako dezert čokoládovo-zázvorová pěna. Toto tříchodové menu nabízí restaurace Prominent v hotelu Holiday Inn Brno.

Bramborový krém, vepřová panenka s chlupatým knedlíkem a jako dezert čokoládovo-zázvorová pěna. Toto tříchodové menu nabízí restaurace Prominent v hotelu Holiday Inn Brno.Foto: DENÍK/Attila Racek

Grand Restaurant festival začne ve čtvrtek a potrvá do 28. února. Zapojí se do něj dvatřicet měst v České republice. „Nejlepší šéfkuchaři připraví jídla ve třech kategoriích vycházejících z myšlenek Nejezte blbě. Ta první nazvaná Gastronaut souvisí s objevováním nových chutí. Téma Inspirace ctí tradiční recepty a Terroir odkazuje k rovnováze pokrmu s přírodou," přiblížil gastronomická témata letošního ročníku Maurer.

Současně zdůraznil, že snahou festivalu je nabídnout kvalitní jídla za zvýhodněné ceny. „Jedno jídlo dle výběru s minerální vodou stojí 250 korun, dva chody stojí 500 korun. Za tři festivalová jídla lidé zaplatí 600 korun," upřesnil Maurer. A doplnil, že různé druhy vod si lze vybrat se speciální Vodní karty.

Pořadí podávaných jídel určuje vždy šéfkuchař. „Druhý z chodů – pečenou vepřovou panenku a konfitovaný bůček s cibulovou kapustou a chlupatým knedlíkem se špekem zastupuje kategorii Inspirace, v níž ctíme tradiční recepty a lokální suroviny," uvedl šéfkuchař restaurace Prominent Holliday Inn Josef Dufek, který je držitelem ocenění ze Světového poháru 2010 v Singapuru. Restaurace Koishi zase například nabízí polévku z bílé fazole s tygří krevetou, či candáta s kroupovým rizorem a jelítkem.

K restauracím, které Brno dále zastupují, patří Borgo Agnese, La Bouchée, Valoria a Pavillon. „V Prušánkách na Hodonínsku je to pak restaurace U Jeňoura v hotelu Beatrice a restaurace Na Pekárně ve Velkých Bílovicích," uvedla mluvčí společnosti MauMau Barbora Vojtová.

Místa v restauracích lze zarezervovat pouze přes webové stránky www.grandrestaurantfestival.cz. „Jen tak lze předejít tomu, co je pro mnoho šéfkuchařů noční můrou, a to návštěva desítek lidí současně, kdy si každý objedná něco jiného," doplnil Maurer.

Autor: Markéta Stulírová

10.1.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hokejový útočník Martin Havlát na tréninku Komety Brno.

Havlát proti Zlínu? Ještě ne, zní z hokejové Komety

Fotbalista Tomáš Jablonský v posilovně.

Zbrojovka získala posilu do obrany, ze Slavie přichází Jablonský

Dívky v Brně předvedly krásu i talent. Vybírat Miss lze teď i na sociální síti

Brno /FOTOGALERIE/ – Pobavení publika, promenáda v plavkách, rozhovor s porotou. To jsou tři již tradiční úkoly, které musí dívky splnit, aby postoupily do semifinále dalšího ročníku soutěže Česká miss. O korunku pro královnu krásy přišly ve čtvrtek do brněnského nákupního centra Olympia bojovat dívky z celé republiky.

AKTUALIZOVÁNO

Vlak srazil mladíka mezi Židenicemi a Královým Polem. Trať už je průjezdná

Brno – Tragické následky měla ve čtvrtek odpoledne srážka muže a vlaku v úseku mezi brněnskými Židenicemi a Královým Polem. „Indicent se stal přibližně v půl třetí odpoledne. Dopravu na trati jsme přerušili. Aktuálně předpokládáme, že to potrvá zhruba do půl páté večer, bližší podrobnosti ale bohužel zatím nemůžeme sdělit," sdělil za České dráhy Petr Šťáhlavský.

Známé poslal fotky podřezaného zápěstí. Zraněného muže zachránili strážníci

Brno – Fotografie podřezaného zápěstí přišla v noci na středu na mobilní telefon mladé ženě od jejího pětadvacetiletého známého z Brna. S obavami o jeho život se svěřila přátelům, kteří ihned informovali policii.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies