„Naše péče byla v tomto případě nadstandardní. Vycházeli jsme rodině maximálně vstříc, proto nás trestní oznámení překvapilo," uvedl ředitel nemocnice Petr Svoboda. Podle něj se nestala chyba v nemocnici ale před hospitalizací. „Bylo mu zle. Zvracel. Matka ho opakovaně nutila, aby šel k lékaři, ale on to odmítal," připomněl ředitel. Jak dodal, chápe, že pro rodinu je to těžké, ale viníci úmrtí nejsou mezi lékaři, ale mezi těmi, kdo otrávený alkohol vyrobili a distribuovali.

„V době, kdy jsme jej přijímali, nevykazoval příznaky otravy metylalkoholu," připomněl ředitel. Prvním takovým příznakem byla podle něj až srdeční zástava. V dalším postupu lékařů pak podle něj není nic, co by jim bylo možné vytknout.

„Oznámení jsme zaevidovali a provádíme nezbytná šetření. Jde o to, jestli nebyla zanedbaná lékařská péče. Zatím tomu nic nenasvědčuje. Prozatím jsme nezahájili úkony trestního řízení. Musíme provést spoustu výslechů lékařského personálu, vyžádat si zdravotní dokumentaci a tu dát posoudit znalci. To může nějakou dobu trvat," uvedl k případu hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Prozatím stále není oficiálně potvrzené, kde se devětadvacetiletý muž z Veselí na Moravou jedovatého alkoholu napil. Do nemocnice se dostal podle slov ředitele nemocnice asi dvacet hodin poté. Když tam nakonec dorazil, byl už jeho zdravotní stav velmi vážný. Po zmíněné zástavě srdce jej lékaři sice resuscitovali, ale při zástavě u něj nastalo nevratné poškození mozku. Jak Svoboda doplnil, právě kyjovští lékaři byli na jižní Moravě první, kteří otravu metylalkoholem odhalili.

Metanol si již v republice vyžádal 23 obětí. Vláda v reakci na tyto případy dočasně zakázala v pátek večer prodej tvrdého alkoholu.