VYBERTE SI REGION

Pucherův guláš? V kabině Orlů zůstaly jen vylízané hrnce

Znojmo – Vůně zvěřinového guláše v hokejové kabině? Jako v luxusní restauraci si připadali hráči Znojma po středečním tréninku. Mezi Orly přinesl gurmánskou lahůdku útočník Peter Pucher.

25.10.2013
SDÍLEJ:

Hokejista Peter Pucher.Foto: DENÍK/Martin Andrle

Slovenský matador jen navázal na tradici občerstvení pro spoluhráče, které mužstvo zavedlo od letošní sezony. „S tímto pravidlem jsem se setkal v extralize, tak jsme ho jen znovu obnovili. Vždy ve středu někdo přinese baštu pro celou kabinu," popisuje znojemskou specialitu Pucher, který se tentokrát dobrovolně přihlásil. Občerstvení pojal jako dodatečnou oslavu svých srpnových devětatřicetin.

Jídlo si ale hráči sami nepřipravují. „Dělal mi ho kamarád, který je gurmánský specialista. Rozhodně je lepší přípravu nechat na profesionálech, v kabině nemáme žádného kuchaře," vysvětluje, že s hokejkou si Orli rozumí lépe než s vařečkou a sporákem.

Guláš měl premiéru. „Předtím jsme měli tatarák nebo řízky. Chtěl jsem nabídnout zase něco jiného," vysvětluje. „Klukům asi chutnalo, protože když jsem o den později přišel do kabiny, ležely tam jen vylízané hrnce," směje se.

Kromě masových pokrmů se v kabině objevila i pizza. „Zeleninový salát by ale asi neuspěl. Ten si dám jako lehkou večeři, ale na oběd je potřeba něco vydatnějšího," upozorňuje, že vegetarián by mezi Orly vydržel jen těžko.

Středeční pohoštění si znojemští hokejisté vychutnali o to víc, že den předtím se vrátili s výhrou 5:4 v prodloužení z Lince. Ze hřiště úřadujícího mistra soutěže EBEL a vedoucího celku tabulky si přivezli důležité dva body.

K němu jim výrazně pomohly i tři vstřelené branky v rozmezí pouhých 138 vteřin. Sérii načal právě Pucher. „Brankář vypadal hodně nejistě, tak jsme jen víc stříleli a hráli přímočařeji," říká hráč šestého celku tabulky.

Jihomoravskému mužstvu Linec dlouhodobě sedí. Od vstupu do EBEL před víc než dvěma roky s ním Znojmo prohrálo jen dvakrát. „Hrají technicky, což nám vyhovuje. Asi už z nás mají i trochu komplex," myslí si Pucher před pátečním utkáním v maďarském Fehérváru.

Autor: Tomáš Valaškovčák

25.10.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Fenomén Ondra: Lezení na OH? Mám z toho strach, je to trochu paskvil

Praha, Brno /ROZHOVOR/ - Není to až tak dávno, co o něm věděl jen úzký okruh lezeckých nadšenců. A vida když v pondělí uspořádal tiskovku po návratu z úspěšné mise Dawn Wall (v kalifornských Yosemitech vylezl za rekordních osm dní nejtěžší stěnu světa v proslulém masivu El Capitan), tísnil se na ní solidní hrozen novinářů a několik televizních štábů. Z brněnského sportovního lezce Adama Ondry je definitivně hvězda tuzemského sportu.

Ministr Jurečka odvolal ředitele Povodí Moravy. Nebyl spokojen s jeho vedením

Brno, Praha – Ministr zemědělství Marian Jurečka ve středu odvolal generálního ředitele státního podniku Povodí Moravy Jana Hodovského. Ministr podle všeho nebyl spokojený s výsledky jeho práce. „Generální ředitel nedokázal čerpat finanční limity pro Povodí Moravy ze státního rozpočtu, časté byly chyby v zakázkách a často se střídali také ředitelé na klíčových postech podniku," nastínila důvody odvolání mluvčí ministerstva zemědělství Markéta Ježková.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies