„Podařilo se nám zjistit informace o konkrétním typu a barvě auta. Na základě těchto poznatků v Kyjově i širším okolí pátraly všechny policejní hlídky," uvedl hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Řidiči hrozí obvinění z ublížení na zdraví z nedbalosti a z neposkytnutí pomoci. Školačka totiž skončila se zraněním v brněnské nemocnici, kam ji převážel vrtulník. „Utrpěla středně těžká poranění a otřes mozku," upřesnila mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Ilustrační fotografie.
Řidič srazil dívku na zastávce a vážně ji zranil. Od nehody ujel

Čtyřicetiletý muž je zatím podezřelý, vyšetřování nehody je teprve na začátku. „Podnikáme prvotní úkony, abychom zjistili, co se vlastně stalo a za jakých okolností. S největší pravděpodobností se řidič plně nevěnoval řízení," sdělil Zámečník.

Jakmile policisté řidiče dopadli, zkontrolovali, zda nepil alkohol. „Dechové zkoušky vykázaly hodnoty 1,6 a 1,5 promile alkoholu. Řidič vypověděl, že pil alkoholické nápoje až po nehodě," informoval Zámečník. Jeho kolegové dopravili muže do nemocnice k odběrům krve, které jeho tvrzení potvrdí nebo vyvrátí. Výsledky bude mít policie za několik dní.

Zpráva o nehodě se dostala i na kyjovskou radnici. „Jsme menší město. Každá taková událost vzbudí v lidech zvědavost a soucit. Debatovalo se o tom i na radnici, ale řešení náleží policii a soudu," řekl mluvčí města Filip Zdražil.

ČEKÁNÍ NA POSUDKY

Podle krajského koordinátora Besipu Pavla Čížka se proti takovým situacím nelze dopředu bránit. Jinak se však právě Besip zaměřuje na to, aby byly děti připravené na dopravní provoz. „Ať už jde o přecházení přes přechod, chůzi po chodníku či bezpečné přecházení tam, kde zebra není," zmínil Čížek.

Pokračuje i vyšetřování smrtelné nehody, která se stala o velikonoční neděli v Břeclavi. Opilý řidič z Ostravy tam srazil ženu na chodníku. Ta zemřela. „Čekáme na znalecké posudky. U vážnějších věcí je to záležitost nejméně dvou měsíců. Zatím nepadlo žádné obvinění," konstatovala břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Řidič osobního auta se při středeční nehodě v Kyjově podle policie s největší pravděpodobností plně nevěnoval řízení. Následkem bylo to, že srazil sedmiletou dívku na autobusové zastávce.Zdroj: Policie ČR

Ilustrační foto.
Zadlužená exstarostka Čejče se odstěhovala. Věřitelé požadují víc než 22 milionů