Podle ředitele brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic Davida Fialy si podnik zajistil alespoň prodloužení stavebního povolení. „Už nám končilo, proto jsme je nechali prodloužit. Předpokládaná doba výstavby je totiž třicet měsíců do zprovoznění a dalších šest do dokončení stavby," řekl Fiala.

Tři roky stavebního ruchu v okolí Lechovic začnou pravděpodobně na jaře. „Zatím neskončilo zadávací řízení. Předpokládáme proto přes zimu přípravné práce a zahájení stavby příští rok na jaře, podle toho, jak to dovolí počasí," dodal Fiala.

Politici a úředníci ještě v létě doufali, že u Lechovic začne stavba brzy. „Těším se, že se letos sejdeme v Lechovicích při zahájení stavby tamního obchvatu," uvedl na konci července při zahájení druhé stavby znojemského obchvatu hejtman Michal Hašek.

Prodlužováním příprav stavby je zklamán starosta Lechovic Josef Juráček. „Nechápu, co úředníkům pořád tak dlouho trvá. Pokud vím, ředitelství silnic poslalo na ministerstvo užší výběr uchazečů o zakázku, ale ti ještě musí projít nezávislým posouzením. Slibovali nám přitom, že začnou už na podzim," kroutil hlavou starosta Juráček.

Poněkud rezignovaní jsou i někteří řidiči, kteří mezi Brnem a Znojmem jezdí. „Jezdit z Pohořelic do Znojma mimo vesnice a po bezpečnější silnici by bylo fajn, ale když si vezmu, jak dlouho mluvili jenom o dyjské křižovatce, než ji přestavěli, tak jsem zvědav, zda se dočkám obchvatu Lechovic, natožpak Znojma," řekl Robert Sviták, který trasu často jezdí.