„Mladíkovi, který byl v Rudickém propadání se dvěma kamarády, se na kluzkém svahu smekla noha a začal po svahu ujíždět. Na jeho konci se pak zřítil z několikametrové výšky do skalní štěrbiny,“ popsal nehodu Jaroslav Haid, mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kra­je.

Na místo vyrazily tři jednotky hasičů. Profesionálové z Blanska, dobrovolníci z Rudice a také lezecká skupina z Brna se speciální technikou. Ta nakonec nezasahovala a zůstala v záloze. „Hasiči se spustili do skalní štěrbiny, zraněného mladíka stabilizovali a umístili do transportních nosítek. Pomocí lan s kladkostroji a další techniky pak nosítka vytáhli nahoru a předali muže záchranářům,“ dodal Haid.

Podle mluvčí jihomoravské záchranky Barbory Zuchové si mladík při pádu poranil záda a záchranáři měli podezření také na poranění páteře. „Dvacetiletého muže pak transportoval do fakultní nemocnice v brněnských Bohunicích vrtulník,“ upřesnila Zuchová.

Blanenská policejní mluvčí Iva Šebková uvedla, že podle prvotního šetření policisté cizí zavinění pádu mladíka ze srázu vyloučili.