Majitele incident pobouřil natolik, že si ovce vyžádali zpět. Mladíka ještě v noci zadrželi strážníci, nyní upřesňují, zda muž spáchal přestupek či trestný čin.Tradiční ohrádka s ovcemi mizí ze znojemského Masarykova náměstí. Kvůli mladíkovi, který se se zvířaty pokusil souložit.

A jednají o případném předání případu policii. „Majitelé v souvislosti s tímto incidentem nechtějí ovce nadále v ohradě ponechat. Ohradu proto hned demontují a odvezou pracovníci městské zeleně," potvrdila mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková s tím, že ohrada z náměstí mizí z bezpečnostních důvodů.

Strážníci případ zjistili kolem druhé hodiny v noci díky pozornosti obsluhy městského kamerového systému. „Všimla si pohybu člověka u ohrady a předpokládala, že se někdo pokouší některou z ovcí ukrást. Do dvou minut na místo přijela hlídka. Zjistila, že mladík měl docela jiný záměr. Před hlídkou začal utíkat, strážníci ho dostihli v sousední ulici. Pod vlivem alkoholu nebyl," sdělil ředitel znojemské městské policie Ivan Budín s tím, že jde o naprosto ojedinělý případ.

„Kam komukoli z městské policie paměť sahá, nic podobného si nepamatuje. Chci současně ubezpečit obyvatele Znojma, že případ ve spolupráci s policií řešíme. Nemusí mít obavy, že lidem na ulici hrozí jakékoli nebezpečí," zdůraznil šéf strážníků.

Zda a z čeho se bude mladík zodpovídat přestupkové komisi nebo policii, ukáže další šetření. „Jednáme o dalším postupu a případném předání věci republikové policii. Právní kvalifikace vyplyne z dalších poznatků, čekáme například na veterinární zprávu. V krajním případě by šlo zřejmě o výtržnictví, teoreticky snad o týrání zvířete," uvažoval Budín.

Podle ředitele Znojemské Besedy Dušana Vargy majitelé ovcí s městem spolupracovali dlouhodobě. „Z případu jsou nešťastní a požádali, abychom jim ovce vrátili. Vím od nich, že ovce nechali prohlédnout veterinářem a měly by být v pořádku.  Majitelé nám ovce na adventní nebo jarní programy dodávali často a nikdy jsme se nesetkali s ničím vážnějším, než s tím, že někdo občas hodil do ohrady něco ke krmení. Zatím nemohu předjímat, jak se majitelé rozhodnou příště a zda nám zvířata znovu zapůjčí," poznamenal Varga.