Do zámku se přistěhoval v roce 2004 z Kanady, kde se narodil. „V té době jsem byl svobodný, neměl jsem žádné závazky, bylo mi pětatřicet. Rozhodl jsem se tedy společně s bratrem, že zkusíme něco nového, dokud jsme mladí. Že začneme znovu. Tady jsme měli zázemí, tak jsme tu chtěli rozjet podnikání," vypráví Božek, který se ujal vedení firmy vlastnící zámek.

V budově nyní bydlí s manželkou a dvěma malými syny. „Je to jako bydlet ve velké staré chalupě, kde je potřeba pořád něco opravovat. Hrozná jsou také schodiště, když tu není výtah. Bydlíme v podstatě ve druhém patře, ale kvůli vysokým stropům jsou tu schody jako do pátého," postěžoval si muž. Problémy jsou také s topením a vodou, která občas zamrzá.

Na rozdíl od své tchyně si pochvaluje rozsáhlé prostory. „Ona by tu sama nevydržela. Když tu není někdo jiný, bere si sem kamarádku," směje se Božek. Jemu naopak prostor vyhovuje. „Ložnice má padesát metrů čtverečních, to je větší než náš byt v Brně. Na druhou stanu nežijeme v žádném luxusu, byt v zámku jsme vybavili levným skandinávským nábytkem," upozorňuje.

O tom už se ostatně někteří návštěvníci přesvědčili. „Byt máme jen přes schodiště od prohlídkové trasy. Někteří lidé mají pocit, že se musí všude podívat a tak nám do bytu nahlížejí. Ve sprše mě ale naštěstí ještě nikdo nepřekvapil," směje se Božek. Všechny nepřístupné části proto musí před zvědavci neustále zamykat.

Zámek Boskovice
Prvními majiteli byli Ditrichštejnové, kteří byli zároveň majiteli místního hradu. Ty roku 1856 vystřídali Mensdorffové, kteří ho vlastnili do roku 1950, kdy jim majetek znárodnil stát. Rodina Mensdorffových dostala vše zpět v roce 1991. Založili společnost, do které vložili zámek, hrad, 4500 hektarů lesa, hotel pod zámkem a restauraci.