„Nejde nám o umělecké nebo technicky dokonalé snímky. Naopak bychom rádi shromáždili a vystavili autentické fotografie z rodinných archivů. Naším cílem je vytvořit kolekci z různých časových období od založení až po dnešek," představil myšlenku pracovník zooparku Pavel Klvač.

Zájemci můžou své snímky, a to jak barevné, tak i černobílé, posílat v digitální podobě na e-mail zoopark@zoo-vyskov.cz, nebo je můžou Klvačovi nosit do kanceláře mezi osmou ráno a druhou odpoledne. „Naskenujeme je a hned vrátíme. Snímky můžou být jak s lidmi, tak i bez nich. Samozřejmě je nutné doplnit je datem pořízení, jménem autora a poštovní a e-mailovou adresou. Pokud lidé přidají i povídání o tom, na co v souvislosti s naší zoo vzpomínají, budeme rádi," podotkl.

Vernisáž výstavy se uskuteční na podzim ve stodole Hanáckého statku a všichni, kteří se do soutěže s názvem Vzpomínky za zookoutek zapojí, budou zařazení do losování o tematické ceny. „Můžou získat publikaci o historii zoo, volné vstupenky, a to i do dinoparku, nebo med od včel, které v zoo chováme," vyjmenoval Klvač.