„Na tísňovou linku nám zavolal muž a uvedl, že když jel autem po Palackého třídě, prudce ho předjel další řidič, vystoupil z auta, přistoupil k okénku a chytil ho pod krkem. Pak mu začal mu vyhrožovat fyzickým napadením. Nakonec mu roztrhl košili a ukopl kliku u předních dveří," uvedla mluvčí.

Policisté po agresorovi okamžitě začali pátrat. Podezřelé auto nakonec zastavili v Purkyňově ulici. „Za volantem našli už na první pohled opilého muže. Ten s policisty nejdřív odmítal mluvit. Tvrdil, že jim nevěří, že jsou skuteční policisté. Chtěl vidět služební průkazy a ověřit si, jestli se shodují s čísly na uniformách," uvedla Straková.

Ani potom ale problémy neskončily. „Dotyčný odmítal vylézt z auta. Při orientační dechové zkoušce navíc vzduch místo do přístroje vyfukoval nosem. Opakovanou zkoušku pak odmítl a nechtěl ani na odběr krve. Nakonec se v autě zamkl a nechtěl vystoupit," vyjmenovala potíže při zásahu policejní mluvčí.

Po chvíli na místo přijela další hlídka a také bratr podezřelého řidiče, kterého policie zavolala. Auto totiž patřilo jemu. „Po chvíli vyjednávání se policistům sedmatřicetiletého muže podařilo v klidu zadržet," řekla Straková.

Dotyčný je v současné době stíhán kvůli výtržnictví a poškozování cizí věci. Jeho jízdu v opilosti vyřeší až správní řízení