Obžalovaný závislý na hře na automatech oběť podle obžaloby zavraždil loni v říjnu. „Před činem seděl několik hodin v herně a rozmýšlel si ho. Nakonec barmanku napadl půlmetrovou tyčí, kterou našel za barem. Udeřil ji nejméně pětkrát do hlavy a rukou," uvedla v obžalobě státní zástupkyně Ludmila Doležalová.

Zraněnou a do půl těla svlečenou ji nechal na místě a utekl. „Z místa činu pachatel odnesl dvanáct tisíc korun a ženin mobilní telefon. Uvědomoval si, že když ji udeří do hlavy, zhroutí se," dodala Doležalová.

Kurtin u soudu odmítl vypovídat. Už na policii se ale ke všemu přiznal. „V baru jsem byl a tu ženu jsem zabil. Přišel jsem tam kolem půlnoci. Hrál jsem na automatech. Většinou jsem prohrával. U barmanky jsem kvůli tomu zastavil i svůj notebook," vypověděl muž.

Když kolem šesté hodiny ráno žena přišla, že chce zavřít, nelíbilo se mu to. „Nejdříve jsem ji osahával a chtěl s ní souložit. Nechtěla. Tvrdila, že má menstruaci, ale já jí to nevěřil. Praštil jsem ji. Kvůli tomu si sundala ty kalhoty, aby mi to ukázala," vypověděl obžalovaný.

Pak chtěl obžalovaný tržbu. „Nebránila se a dala mi dvanáct tisíc. Až potom jsem vzal tu tyč a udeřil ji do hlavy. Nechtěl jsem, aby to někomu řekla. Když spadla na zem, zpanikařil jsem a utekl. V jejím telefonu, který jsem ještě odnesl, jsem vyměnil SIM karty a nechal jsem si ho. Peníze jsem prohrál v týdnu v hernách," konstatoval Kurtin.

Ženu našel až odpoledne řidič, který jí přivezl pivo. Ještě žila a záchranáři ji převezli do nemocnice. „ Tam zemřela za dva dny. Měla těžký otok mozku a několikrát zlomenou lebku. Je možné, že ani včasná lékařská pomoc by ji nezachránila," okomentoval soudní lékař Jan Krajsa, který prováděl pitvu.

Psychiatrička Petra Sejbalová upozornila, že muž byl v době činu plně při smyslech. „Přiznal, že kouří marihuanu a bere pervitin. Právě pod jeho vlivem chodí hrát automaty. Závislý na něm ale není. Vzal si ho prý asi deset hodin před činem," objasnila Sejbalová.

Její kolegyně psycholožka Marcela Langová Šindelářová, která se zabývala jeho osobností, k soudu nepřišla, protože je v zahraničí na dovolené. Státní zástupkyně i obhájce ale trvali na jejím výslechu. Předseda senátu Daniel Plšek proto líčení o měsíc odložil. Pak už má v plánu vyhlásit i rozsudek.