To, že v bytě v brněnských Žabovřeskách Krejčíř nebydlí, potvrdil Brněnskému deníku Rovnost například Petr Machálek, který v domě žije. „Viděl jsem tu maximálně jeho manželku. V bytě však někdo bydlí, Krejčířovi to ale nejsou. Nejspíš byt pronajímají," řekl Machálek, který je zároveň i zastupitelem Žabovřesk, od kterých Krejčíř byt získal. Jeho slova potvrdili i další obyvatelé domu. „Podle mě tam žijí nějací studenti," sdělila žena, která však nechtěla zveřejnit své jméno.

Lidé z domu se podle Machálka obrátili i na radnici, aby prověřila, kdo v bytě skutečně žije. „Podle mých informací nikoho v bytě úředníci nezastihli, a tím pokusy o zjištění skutečného stavu přestaly," řekl muž. Včera odpoledne na zvonek u bytu nikdo neodpovídal ani redaktorovi Rovnosti. Stejně tak nezvedal telefon ani Krejčíř, večer jej pak měl vypnutý.

Podle žabovřeského starosty Marka Šlapala radnice už podněty sousedů prošetřovala. „Na porušení pravidel jsme však zatím nepřišli. Podobně prověřujeme všechny naše obecní byty. Pokud na nějaký podobný prohřešek přijdeme, může jeho uživatel o byt přijít," sdělil starosta.

Podle zdroje Brněnského deníku Rovnost napojeného na žabovřeskou radnici získal Krejčíř byt v roce 2009. „ Je podivné, že v bytové komisi tehdy seděl současný žabovřeský radní Filip Leder. Ten totiž působil i jako právník znojemské radnice, kde pracoval Krejčíř jako tajemník. Mám za to, že tenkrát Krejčířovi k získání bytu pomáhal i bývalý starosta Aleš Kvapil, který je v současnosti zavřený za korupci," sdělil zdroj, který však nechtěl zveřejnit své jméno.

Radní Leder však považuje obvinění za nesmysl. „Nechápu, co tím kdo sleduje. Na znojemské radnici jsem pracoval už před Krejčířovým nástupem, znám jej jen od vidění. O přidělení bytu rozhoduje rada, ve které jsem tehdy neseděl. Podle záznamů navíc Krejčíř získal byt zcela bez problémů, protože jej vyměnil za jiný obecní byt, který užíval před tím," vysvětlil Leder.

Ten také přislíbil, že nechá celou záležitost znovu prošetřit. „Pokud lidé v domě mají skutečně pocit, že pan Krejčíř v bytě nežije, necháme toto podezření okamžitě prověřit. Osobně to navrhnu při nejbližší možné příležitosti," řekl Leder.

Odmítá také jakoukoliv spojitost s bývalým starostou Kvapilem. „Nebyli ani ve stejné politické straně. Celé je to nesmysl," tvrdí radní.

Podle opozičního zastupitele za Top 09 Jindřich Zuziaka mohl celý problém vzniknout kvůli nejasným pravidlům při přidělování bytů v Žabovřeskách. „Prakticky stačí mít trvalý příjem a bydliště v Brně a pak už jen záleží na rozhodnutí radních," vysvětlil Zuziak.