Muži se k němu odvolali proti rozhodnutí Městského soudu v Brně, který potrestal Zouhara za vydírání a křivé obvinění třemi roky vězení podmíněně odloženými na pět let. „Jeho společník Kučera dostal za křivou výpověď rok vězení odložený na tři roky," sdělil soudce brněnského krajského soudu Jaroslav Pálka.

Případ je známý z pořadu Zdeňka Pohlreicha Ano, šéfe, jehož natáčení skončilo fiaskem. Bohéma byla první restaurací v dějinách pořadu, ze které Pohlreich odešel před koncem natáčení. Právě kvůli tomu, jak se majitelé chovali ke svým zaměstnancům a že jim neplatili mzdu.

I proto od nich loni na začátku léta odešel kuchař, kvůli kterému dostali oba muži podmínku. „Zouhar pak hrozil servírce restaurace Bohéma, že jí nevyplatí mzdu. Přiměl ji tím, aby policii, kterou zavolal Kučera, řekla, že jí kuchař ukradl z číšnického fleku dva tisíce korun. To také udělala, ačkoliv věděla, že to není pravda," uvedla mluvčí brněnského městského soudu Gabriela Stočková. Zouhar k tomu policii dodal, že kuchař odnesl i kávovar za víc než sto padesát tisíc korun. Potvrdil to i později u soudu.

Stejně jako Kučera. „Ten v lednu u Městského soudu v Brně mimo to uvedl, že kuchař dostával výplatu vždy včas a řádně a že mu nic nedluží. Ačkoliv věděl, že to není pravda," dodala Stočková.

Oba obžalovaní k soudu nepřišli. Omlouvali se nemocí a pracovní vytížeností. Trvali ale na tom, že jsou nevinní a kuchař kávovar i peníze opravdu ukradl. „Jde o tvrzení proti tvrzení. Kuchař tvrdí, že byl s mým klientem na odvozu kávovaru domluvený a soud mu uvěřil," prohlásil obhájce Zouhara Roman Hais. Po soudu požadoval vrácení případu zpět k brněnskému městskému soudu.

Předsedkyně senátu Marie Večeřová mu ale nevyhověla a potvrdila dříve vynesený rozsudek. Ten už je pravomocný. Oba muži si proti němu mohou podat ještě dovolání k Nejvyššímu soudu.