Zakryl ji ústa rukou a zatáhl ji k železniční budově poblíž. „Muž dívce řekl, že se jí nic nestane, když mu udělá orální sex. Mladé ženě se podařilo zakřičet o pomoc a po chvíli se muži vysmekla," dodala mluvčí.

Ve chvíli, kdy žena začala utíkat, objevili se poblíž tři mladíci na kolech, kteří ženě přispěchali na pomoc. „Dva z nich začali podezřelého pronásledovat a jeden z mladíků čekal s přepadenou dívkou. Pachateli se ale podařilo utéct," konstatovala mluvčí. Jeden z pohotových mladíků potom vystrašenou ženu doprovodil domů.

Brno, Křenová ulice, u mostu přes řeku Svitavu. Místo, kde zatím neznámý muž přepadl ženu a dožadoval se orálního sexu.Zdroj: Policie ČR

Násilníka policisté nezačali hledat okamžitě, žena totiž celou věc oznámila až ve čtvrtek. „Žádáme tři mladíky, kteří ženě pomohli, aby neprodleně zavolali na telefonní číslo 974 625 824 a poskytli svědectví," poprosila Cejnková.

Podle popisu přepadené ženy byl muž hubený běloch ve věku do pětadvaceti let, mluvil česky a na sobě měl černou bundu s kapucí a kalhoty tmavé barvy.

Znásilnění na jižní Moravě přibývá, do konce letošního září policisté řešili už jednačtyřicet případů, za stejné období v loňském roce to přitom bylo o dvacet incidentů méně.

Znásilnění podle odhadů odborníků nahlásí jen zhruba pět procent obětí. „Kromě pocitu studu a obavy z nedostatku důkazů je to často kvůli strachu z reakce společnosti," vysvětlil vedoucí poradny Bílého kruhu bezpečí Antonín Křousek.

Znásilnění v kraji:
- v roce 2014 i 2015 p­olicisté řešili přesně 59 znásilnění
- do konce letošního září bylo na jižní Moravě už 61 případů
- sexuální obtěžování nebo násilí zažila třetina Čechů
- ve dvou třetinách případů bývá násilníkem partner

Zdroj: policie ČR, organizace Persefona