V luxusní vilové čtvrti hlavního města americké Kalifornie Sacramenta souseda našel reportér České televize. „Kevin měl strach o svůj život. Proto utekl. Měl tu rodinu moc rád. Navzájem se navštěvovali v Sacramentu i v Brně," uvedl O'Dell.

To, že je Dahlgren čtyřnásobný vrah nevěřila i Shauna Seymourová, která ho hlídala, když byl malý. „Nikdy jsem si nevšimla ničeho, co by naznačovalo, že by to mohl udělat. Neměl problémy," konstatovala žena.

Zavraždění byli vzdálenými příbuznými Dahlgrena a on u nich v brněnských Ivanovicích několik týdnu před jejich smrtí bydlel. Jejich těla našli sousedé před dvěma týdny. Dahlgren byl tou dobou už na cestě do Vídně, odkud odletěl do Washingtonu.

Tam už na něj čekala americká policie a zatkla ho. „Česká republika musí do dvou měsíců poslat žádost o jeho vydání ke stíhání doplněnou o důkazy," sdělil mluvčí ministerstva spravedlnosti Robert Schuster.

Podle České televize jsou ale v žádosti policie chyby, které by při vydávání mohly dělat potíže. Autor v ní totiž uvádí, že Dahlgren byl synovcem zavražděného manželského páru a bratrancem třiadvacetiletého Filipa a sedmnáctiletého Davida. Pravděpodobně jde ale o bratrance zavražděné ženy.

Ve čtvrtek má soud ve Virginii rozhodnout o tom, jestli stanoví kauci, po jejímž zaplacení by se Dahlgren dostal na svobodu.