ONLINE ZPRAVODAJSTVÍ ZE STŘEDEČNÍHO DRUHÉHO DNE JEDNÁNÍ NAJDETE ZDE

Dahlgren agentům FBI líčil, že poté co na Petrově uslyšel rusky mluvící muže, napadli jej a udeřili.

Vrátil se pak do domu v Ivanovicích. Když se ráno probudil, všiml si v domě přítelkyně staršího ze synů. Potom šli synové do škol.

Dahlgren uvedl, že si šel tehdy do parku zacvičit do parku a zaběhat. Spatřil na gauči vzkazy, které hovořily, že rodina odjela do Vídně. Bylo mu to divné, protože viděl auta před domem. Další vzkaz byl od jeho sestřenice, která psala, že žena nemusela uklízet. „Při výslechu se Dahlgren několikrát opravoval a měnil tvrzení," sdělil soudce.

Při středečním líčení vypovídali také další svědci. První na řadu přišla poštovní doručovatelka, která před devátou ráno nesla rodině poštovní zásilku. „Říkala jsem si, že jsou doma, před domem měli auta. Ale nikdo neotvíral. Pak jsem od garáže uslyšela hluk, jako by spadly dolů lešenářské tyče a objevil se od tam pan obžalovaný," uvedla žena. Dahlgren si od ní zásilku převzal, podle ní vypadal přirozeně.

Podle státní zástupkyně Ludmily Doležalové jsou mezi výpovědí Dahlgrena pro FBI a svědky časové rozpory. Sexuolog Jaroslav Zvěřina odmítl, že by Dahlgren trpěl sadistickou deviací. Nicméně řekl, že má obžalovaný zájem o sexuálně agresivní a sadomasochistická témata. Sexualita obžalovaného je podle znalce nevyzrálá, nebylo možné zjistit jeho orientaci.

Vše o čtyřnásobné vraždě v brněnských Ivanovicích najdete přehledně ZDE