Policie ji stíhá za nedbalostní legalizaci výnosů z trestné činnosti. Před stíháním ji neuchránilo ani to, že na případ upozornila policii a předala jí dokonce 100.000 korun, které k jejímu překvapení skončily na jejím podnikatelském účtu.

"Přestože naletěla, neznamená to, že nebude stíhána. Navíc si způsobila mnoho problémů. Podobných kauz přibývá, lidé by proto měli být při hledání práce opatrní," uvedl kriminalista.

Se svým zaměstnavatelem se žena znala jen na dálku. Spolupracovat začali v březnu. Po několika týdnech zjistila, že si zaměstnavatel založil internetový obchod s luxusními parfémy na webovém odkazu Perfumens-sale.com. Nabízel je tam za výhodné ceny. Zákazníci ale museli za zboží platit předem převodem.

Peníze končily na podnikatelském účtu ženy, odkud si je pachatel přeposílal na další účty. Když se podvedené začali ozývat nespokojení klienti, zjistila, že je na webu uvedena jako zástupce tohoto portálu pro ČR. Zákazníci za své peníze žádné parfémy nedostali. Žena si šla účet zkontrolovat. Našla na něm 100.000 korun, které vybrala a předala policii.

"E-shop byl zřízen pod falešným jménem ve Francii. Najít v těchto případech skutečné pachatele je poměrně obtížné. Obvykle vše skončí stíháním těch, kteří se do těchto obchodů kvůli své neopatrnosti zapojili," dodal Rozík.