Nad příčinou nehody nemuseli policisté dlouho přemýšlet. „Za volantem auta totiž seděli na předním sedadle dva jedenadvacetiletí mladíci. Jeden z nich prý šlapal na pedály a druhý točil volantem. Policisty ani nepřekvapilo, že oba byli pod vlivem alkoholu,“ doplnil mluvčí.

Opilý byl i třetí cestující, který ale neřídil. „Nejvíce nadýchal mladík, na jehož klíně seděl kamarád. Ten měl v dechu skoro dvě promile. Zbývajícím dvěma pak přístroj ukázal hodnotu přes jedno promile,“ vyčíslil Malášek.

Po havárii se dva muži pokusili ukrýt pod mostem, třetí se pokusil utéct. „Ne ale daleko. Přivolaná posila jej brzy vypátrala také. Měl navíc důvod utéct, nevlastní totiž žádné řidičské oprávnění,“ vysvětlil policejní mluvčí.

Nehodu, při které auto mladíků poničilo i oplocení zahrádky, policisté vyšetřují, oba mladíci ale budou stíhaní za ohrožení pod vlivem návykových látek.

Další nehodu v opilosti zapříčinil v neděli večer sedmdesátiletý řidič, který narazil do zdi kapličky v ivančických Letkovicích na Brněnsku. „Při dechové zkoušce šofér, který se při nehodě lehce zranil, nadýchal 2,78 promile. Škoda dosáhla na více než osmdesát tisíc korun,“ popsal Malášek.

V Tišnově na Brněnsku ten samý den, ale už hodinu před polednem, nezvládl řízení devětadvacetiletý muž. Narazil do dvou zaparkovaných aut. Nadýchal 1,28 promile. „Podobný scénář měla nehoda v Bratčicích. I tam řidič dodávky naboural do dvou zaparkovaných aut. Jeho dechová zkouška měla hodnotu 2,25 promile," zakončil výčet policejní mluvčí.

V neděli večer nezvládl v ivančické části Letkovice řízení dodávky Fiat sedmdesátiletý řidič a narazil do zdi tamní kapličky.Zdroj: Policie ČR

Sedmdesátiletý řidič narazil s dodávkou do zdi kapličky v ivančických Letkovicích na Brněnsku. Foto: Policie ČR