Podle advokáta prarodičů Jiřího Machourka muž jednání zdržuje. „Omluvil se, ale trvá na tom, aby soud zasedal v jeho přítomnosti. Zatím se totiž k našemu návrhu nevyjádřil," uvedl Machourek.

Upozornil, že otec se o syny ale vůbec nezajímá. Starají se o ně totiž babička s dědou. „Nevzpomněl si na ně ani na Vánoce," okomentoval právník. Potvrdila to i babička chlapců. „Mrzí mě, že nepřišel," uvedla.

Proces soudce Roman Bohdálek odročil na polovinu dubna. Pokud otec konečně přijde, soud rozhodne, kdo se o děti bude starat.

Otec vybojoval péči o chlapce v roce 2010 u Krajského soudu v Brně. Do té doby žili v brněnském Klokánku. Skončili tam tři roky před tím. V té době mladšího z bratrů našla policie týraného v domě jejich matky v Kuřimi na Brněnsku. Otec prý o jejich strádání nevěděl.

Za týrání dnes třináctiletého Ondřeje a o dva roky staršího bratra Jakuba poslal v říjnu 2008 brněnský krajský soud do vězení šest lidí. I matku dětí. S tou se děti pravidelně stýkají. Jezdí za ní do vězení. „Vztah je velmi křehký. Jsme rádi, že naše dcera s dětmi navazuje tam, kde vše před událostmi z roku 2007, skončilo," uvedla babička.