O odročení požádal Jonášův obhájce Václav Kotek. „Z důvodu prostudování dalšího spisového materiálu,“ odůvodnil rozhodnutí soudce Aleš Novotný.

U soudu v úterý vypovídal svědek, který už v roce 2011 podal na policii vysvětlení. „Je to dlouho, už si na nic nevzpomínám,“ uvedl. Ve výpovědi také sdělil, že nikoho z obžalovaných osobně nezná. Další předvolaní svědci se k soudu nedostavili.

Jonáš je obžalovaný společně s Janem Čermákem a Miroslavem Brožíkem. Čermáka v červnu odsoudil městský soud za ublížení na zdraví. Proti rozsudku se odvolal. „Já bych počkala na vyřízení odvolání,“ požádala v úterý soud státní zástupkyně Jana Vítková.

Jak už dříve informoval Brněnský deník Rovnost, obžalovaní měli od klientů společnosti přebírat hotovost na převod bytů, kterou ale nikde neevidovali a nechávali si ji. „Věřil jsem svým kolegům. Všechny platby měl na starosti Čermák, já jsem firmu řídil jen oficiálně. Udělal jsem chybu, když jsem je nekontroloval, to uznávám, jinak jsem nevinný,“ řekl už dříve u soudu Radomír Jonáš.

Soud je odročený na 8. září.

Bývalý náměstek brněnského primátora a bývalý místostarosta městské části Brno-jih Radomír Jonáš.
Exnáměstek Jonáš peníze vracet nemusí, rozhodl soud
Bývalý náměstek brněnského primátora a bývalý místostarosta městské části Brno-jih Radomír Jonáš.
Zpronevěra 141 milionů: Placení faktur jsem nekontroloval, řekl exnáměstek Jonáš