Ke krajskému soudu se případ, který se stal ve Vlasaticích na Brněnsku, dostal po více než pěti měsících vyšetřování. „Předseda senátu Tomáš Kurfiřt projednávání případu naplánoval na dva dny," sdělila mluvčí soudu Miroslava Sedláčková. Rozsudek by měl padnout ve středu.

Jednatřicetiletou ženu policisté obvinili loni v prosinci z toho, že hned po porodu zabila své tři děti a v igelitových taškách je ukryla ve sklepě rodinného domu. „Žena v červenci roku 2012 zabila čerstvě narozená dvojčata. Loni v květnu po porodu usmrtila narozenou dceru. Těla pak nechala ve sklepě domu, kde spolu s manželem a dalšími dětmi bydlela," popsal jednání ženy již dříve ředitel krajské policie Leoš Tržil.

PŘÍPAD PRO VÁS BUDEME SLEDOVAT ONLINE PŘÍMO ZE SOUDNÍ SÍNĚ

O vraždách se policisté dozvěděli díky gynekologovi. Při posledním těhotenství šla totiž žena k lékaři. „Při další návštěvě mu řekla, že dítě zemřelo při porodu v nemocnici. Vzhledem k tomu, že bylo předtím v pořádku, měl pochybnosti, a proto informoval policii," sdělil Tržil.

Když policisté těla našli, žena se k zločinu přiznala. O pár dní později ale prostřednictvím svého obhájce Miloše Hoffa zaslala médiím dopis, ve kterém tvrdila, že ji kriminalisté k přiznání přinutili.

Ze začátku vyšetřování kriminalisté zvažovali také možnost, že je do vražd zapletený také otec dětí. Nakonec ho ale policisté neobvinili. „Neměli jsme důvod nevěřit jeho tvrzení, že o těhotenství ani o vraždách nevěděl. Důkazy neprokázaly, že lhal," zdůvodnila policejní mluvčí Vedrová.