Spolu s Večeřem usedli na lavici obžalovaných i šestapadesátiletý podnikatel Milan Šišma ze Šumperka, který si podle obžaloby vraždu objednal a pětačtyřicetiletý Jan Marcinek z Ostravy, který ji měl vykonat. „Soud je ale pro nedostatek důkazů zprostil obžaloby a rozsudek už je v jejich případě pravomocný," konstatoval předseda senátu Michael Vrtek.

Večeře soud také zatím pokaždé osvobodil. Jediný rozsudek, který jej v prosinci 2011 poslal na jedenadvacet let do vězení, zrušilo rozhodnutí Ústavního soudu. To napadlo jemu předcházející verdikt odvolacího senátu Vrchního soudu v Olomouci, takže trest vůbec nevešel v platnost.

„Protože si Večeř už podal další stížnost k Ústavnímu soudu, počkáme na jeho rozhodnutí a teprve potom budeme pokračovat ve výsleších svědků. Požádám soud, aby rozhodl přednostně, jelikož obžaloba byla podaná už před devíti roky, tak abychom řízení zbytečně neprotahovali," upozornil Vrtek.

Podle obžaloby Večeř zajistil likvidaci Lehkého, protože zpronevěřil čtyřicet milionů korun a ohrožoval podnikání svého okolí. „Obžalovaný si měl vybrat mezi vlastní likvidací a zajištěním vraždy oběti. Domluvil proto další muže, kteří to za půl milionu udělali. Peníze jim předal na benzinové stanici na Blanensku. Vrazi podnikateli přiložili na tělo trhavinu, kterou z dálky odpálili," uvedla v obžalobě státní zástupkyně Eva Žďárská.

Večeř se k činu již dříve přiznal a usvědčoval i Šišmu s Marcinkem. V úterý odmítl vypovídat.