Od zveřejnění případu Brněnským deníkem Rovnost přišlo k soudu asi dvacet stížností. „Snažím se na všechny odpovědět a vysvětlit, že soudkyně rozhodla podle svého nejlepšího svědomí. Ideální by bylo, kdyby si všichni přečetli odůvodnění rozsudku," konstatoval Jirsa.

Jak Brněnský deník Rovnost informoval, brněnský krajský soud minulý týden zprostil Mihalíka obžaloby za to, že při rvačce ublížil jednomu z nevítaných návštěvníků, kteří v létě 2010 do tábora u Skaličky na Brněnsku přišli v noci. Močili na stany, křičeli a hledali děvčata. „Zranění nebyla natolik závažná, abychom mohli čin ohodnotit jako ublížení na zdraví. Šlo o nutnou obranu," řekla předsedkyně senátu Hana Zoubková.

Zrušila tím podmínku, kterou muži v dubnu uložila soudkyně Stýblová. „Rozsudek odvolacího soudu musíme respektovat. Ještě nepřišlo odůvodnění, abychom mohli reagovat na konkrétní body," okomentoval Jirsa.

Jeho kolegyně mladíka potrestala proto, že ke rvačce nedošlo přímo v táboře, ale Mihalík ještě s několika lidmi skupinu vyhnal a pak pronásledoval. „Tábor nebyl v přímém ohrožení," uvedl Jirsa.

Policie potrestala opilé návštěvníky z vedlejší vesnice pokutou. Později jeden z nich vyhledal lékaře. Ten našel stopy po škrcení a kontaktoval policisty.