Žena si v dopise stěžuje na postup policie, která ji údajně k přiznání donutila. „Byli na mě čtyři a k advokátovi mi řekli pouze, že jestli si ho nemůžu dovolit, bude mi přidělen," napsala žena. Zároveň upozornila na to, že policisté jí údajně vzali marihuanu, kterou měla u sebe. „Tu mi vzali, hodili do koše," uvedla v dopise obviněná. Žena si v dopise stěžuje na postup policie, která ji údajně k přiznání donutila.

Změnu ženiny výpovědi potvrdil i obhájce Hoff. „Klientka si okolnosti činu, ze kterého je obviněna, nepamatuje," uvedl. Policisté prohlášení obviněné komentovat nechtějí. „K nejnovějším tvrzením obhajoby se nebudeme vyjadřovat, obviněná má samozřejmě právo se hájit. Pokračujeme ve vyšetřování případu, nyní čekáme na vypracování řady znaleckých posudků," uvedla jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová.

K náhlé změně ve vývoji případu, který letos v červenci otřásl obcí na Brněnsku, se vyjádřil brněnský psycholog Jiří Brančík. „Myslím si, že je to poměrně běžné. Lidé většinou v první chvíli mluví pravdu. Pak se dozví o dalších postupech a možnostech. Začnou manévrovat, aby z případu vyšli lépe," myslí si psycholog.

Nový vývoj případu okomentoval i brněnský advokát Richard Novák. „Považuji to za součást obhajoby. Obviněný člověk může pokaždé vypovídat jinak," konstatoval Novák. Zároveň upozornil, že záleží na tom, jak vypadal první výslech, při kterém se žena přiznala. „Pokud ten úkon splňoval všechny právní náležitosti, je výpověď platná a v podstatě nenapadnutelná," konstatoval advokát.

S podobným vývojem v případu se už několikrát setkal. „Lidé mění prohlášení třeba podle toho, co se dozví ze spisu a co proti nim stojí za důkazy," řekl Novák. Vyšetřování aktuálního případu podle něj ženino nové vyjádření zásadně neovlivní. „Její doznání stejně samo nestačilo k odsouzení, je potřeba řada dalších důkazů. Případ je otevřený," myslí si advokát.