Dívkám měl muž podle obžaloby ublížit v letech 2011 a 2012. Obě prý před činem s Lebedevem krátce chodily. Jedné tehdy bylo patnáct let. Znásilnit je měl opakovaně na různých hotelových pokojích, mezi jednotlivými znásilněními uplynul i celý měsíc. „Výpovědi obou dívek byly věrohodné a nemají žádný důvod se obviněním Lebedevovi mstít,“ shrnul státní zástupce Marek Vagai.

Pětašedesátiletý Rus Valerij Lebeděv u brněnského krajského soudu.
Muž měl znásilnit dvě dívky. Jejich výpovědi jsou věrohodné, potvrdili znalci

Soudu navrhl, aby Lebedeva poslal za mříže na alespoň šest let, což je polovina zákonného trestu za podobné činy. Muž má podle Vagaie také být vyhoštěn z České republiky.

Rusův obhájce navrhl zase zproštění viny. Poukázal na to, že jedna z dívek byla promiskuitní a sexem třeba podplácela porotce na tanečních soutěžích.

Lebedev tvrdí, že dívky nikdy neznásilnil ani nevydíral a chodily s ním kvůli penězům. „Našla si starého blázna, ze kterého chtěla vytáhnout peníze, a když jsem jí je odmítl dát, utekla,“ okomentoval chování jedné z dívek obžalovaný muž. Podle svých slov také s dívkami vždy jednal v dobrém.

Ilustrační foto.
Dívku, která zmizela do Polska, policisté vypátrali. Je v pořádku

Podle zjištění soudní znalkyně Petry Sejbalové obžalovaný Rus není psychicky nemocný a dokázal rozeznat protiprávnost svého jednání. „Má nadprůměrný intelekt a narcistickou osobnost,“ přečetl závěry znalkyně soudce Michel Vrtek.