Když při noční kontrole šlapaničtí policisté zastavili auto značky Audi jedoucí v Jiříkovicích na Brněnsku, netušili ještě, co je v následujících chvílích čeká. Čtyřiadvacetiletý řidič jim oznámil, že si doma zapomněl doklady. Nahlásil jim však falešné údaje a to přímo data narození jeho bratra.

„Policisté šoféra znali a identifikovali. Zjistili, že měl pádný důvod klamat, protože nikdy nevlastnil řidičský průkaz, navíc má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel,“ uvedl mluvčí brněnských policistů Bohumil Malášek.

Tím však noční lov policistům neskončil. S mladíkem jela v autě i osmnáctiletá dívka po které pro opakované krádeže bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Oba dva tak skončili v policejní cele. „Při kontrole vozidla navíc policisté našli věci, které mohou pocházet z trestné činnosti a také objevili nástroje zpravidla potřebné pro násilné vniknutí do uzamčených prostor,“ dodal Malášek.

Mladíkovi policisté na místě sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení bez řidičského oprávnění a poškozování cizích práv.