O úspěšném pátrání v pátek informoval mluvčí policistů z Brněnska Bohumil Malášek. „Mladík dvaasedmdesátiletou ženu přepadl v podvečer, když šla Popkovou ulicí. Z ruky jí vytrhl kabelku, ve které měla necelých pět set korun. Důchodkyně přitom upadla a zranila se," popsal případ Malášek.

Zároveň poznamenal, že pachatel Kuřimí se známými jen projížděl. „Prý potřebovali peníze a důchodkyně se jim zdála jako snadná oběť," podotkl mluvčí. Mladíci pak autem ujeli. „Kousek za Kuřimí jim ale došel benzín. Museli proto pěšky na čerpací stanici, kde všechny peníze utratili za benzín," dodal policista.

I díky informacím o autu se kriminalistům podařilo zatím netrestaného mladíka dopadnout. Za loupež mu nyní hrozí až desetileté vězení.

Kvůli případům, kde jsou oběťmi právě důchodci, brněnští strážníci před několika lety otevřeli Senior akademii. Každý rok se do ní hlásí desítky starších lidí. Strážníci jim radí, jak se vyhýbat nebezpečí. „Dobré je, když jde s důchodcem ještě někdo. Samozřejmě to ale není možné vždycky. Je také dobré plánovat si cestu předem a vybírat si ulice, kde bývá víc lidí," vyjmenoval některé zásady bezpečnosti mluvčí strážníků Jakub Ghanem.